Ουγκάντα: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου - Ο καυγάς πριν το φρικτό έγκλημα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα, την οποία δολοφόνησε με φρικτό τρόπο ο πρώην σύζυγός της

Ουγκάντα: Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου - Ο καυγάς πριν το φρικτό έγκλημα
2'

Θρήνος στον παγκόσμιο αθλητισμό από την είδηση του θανάτου της Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι που υπέκυψε στα τραύματα της από την φρικτή επίθεση που δέχθηκε με εύφλεκτο υγρό, από τον πρώην σύντροφο της.

Ο Ντίκσον Ντιέμα, κατηγορείται ότι περιέλουσε με βενζίνη το θύμα και την πυρπόλησε στο σπίτι της στην Κένυα, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Οι πρώτες φωτογραφίες του φερόμενου ως δολοφόνου βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ και ο ίδιος αναρρώνει από τα εγκαύματα που υπέστη κατά την φρικτή επίθεση.

4eac3916-23c1-4b14-a062-7c3d77463a5d.jpg

Ο Ντίκσον Ντιέμα

Οι αρχές της Κένυας εντόπισαν στο σημείο του εγκλήματος ένα δοχείο βενζίνης, μια τσάντα και ένα καμένο τηλέφωνο. Ο πατέρας της αθλήτριας, Τζόζεφ Τσεπτέγκεϊ, δήλωσε ότι η κόρη του και ο πρώην σύντροφός της τσακώνονταν για μια υπόθεση που αφορούσε ένα οικόπεδό της στο Εντέμπες, λίγο πριν από τη φρικτή επίθεση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση ξεκίνησε όταν ο Ντιέμα φέρεται να μπήκε κρυφά στο συγκρότημα της ενώ εκείνη και τα παιδιά της βρίσκονταν στην εκκλησία.

Φέρεται ότι ήταν οπλισμένος με βενζίνη και την έριξε πάνω στην αθλήτρια, πριν της βάλει φωτιά με με ένα σπιρτόξυλο.

Η Τσεπτεγκέι διασώθηκε από τους γείτονες μετά το φρικιαστικό περιστατικό.Στη συνέχεια πέρασε μέρες σε κρίσιμη κατάσταση σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο διδασκαλίας και παραπομπής Moi της πόλης Eldoret, στη δυτική Κένυα.

Ο θάνατός της 33χρονης έρχεται μετά τις δολοφονίες δύο ακόμη αθλητριών από την Κένυα: της Ανιές Τιρόπ το 2021 και της Νταμάρις Μούτουα το 2022. Και για τα δύο εγκλήματα ύποπτοι θεωρούνται οι σύντροφοί τους.

Η Τσεπτεγκέι τερμάτισε 44η στον μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βουνού και Τρεξίματος στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης το 2022.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
19:55ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Κέρκυρα