Αν δείτε αυτό το θαλάσσιο πλάσμα στην παραλία μην το αγγίξετε

Τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έρθετε αντιμέτωποι με αυτό το θαλάσσιο πλάσμα 
SeaNature.com
1'

Ο βυθός κρύβει πολλές ομορφιές και πολλά σπάνια ψάρια και πλάσματα τα οποία κεντρίζουν την προσοχή, ωστόσο δεν είναι όλα τα ίδιο ακίνδυνα.

Λόγου χάρη, υπάρχει ένα μαλάκιο το οποίο ζει σε βάθος 150 - 600 μέτρων, έχει μακρόστενο σχήμα, διάφανα πόδια και εύκολα κάποιος θα μπορούσε να το μπερδέψει με γυαλί. Λόγος γίνεται για το Cymbullia Peronii.

Κυρίως βρίσκεται στη Μεσόγειο, κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού σε περιοχές που έχουν σταθερή θερμοκρασία. Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες βρέθηκε και στις ακτές της Ιταλίας.

Όπως αναφέρουν οι βιολόγοι της θαλάσσιας ζωής, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το αγγίξετε ή να το μαζέψετε. Άμα τύχει και το δείτε αφήστε το άθιχτο στο σημείο που το είδατε, καθώς τα θαλάσσια αυτά όντα είναι πολύτιμα για το οικοσύστημα και συμβάλλουν στη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Ακόμη, αποθηκεύουν διοξείδιο του άνθρακα, ενώ με την αποσύνθεσή τους συνεισφέρουν στην παροχή θρεπτικών συστατικών για άλλα θαλάσσια πλάσματα. Τέλος, αυτά τα όντα δεν αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση αφού υπάρχουν εδώ και πολλά εκατομμύρια χρόνια.