Χοτ Ντογκ: Ο περίεργος λόγος που πολλά λουκάνικα μένουν... ορφανά

Υπάρχει εξήγηση πίσω από αυτό
Unsplash
2'

Τα χοτ ντογκ είναι από τα δημοφιλέστερα είδη street food στον κόσμο και δεν λείπουν ποτέ από κάποιο ψήσιμο. Ωστόσο, πολλές φορές από τα τραπέζια λείπουν τα ψωμάκια για κάποιον μυστήριο λόγο.

Πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις τα λουκάνικα πωλούνται σε συσκευασίες των 10 τεμαχίων, ενώ τα ψωμάκια σε συσκευασίες των 8. Αυτό δημιουργεί μια δυσανάλογη κατάσταση με αποτέλεσμα δύο λουκάνικα να μένουν... ορφανά.

Η ανισορροπία αυτή ωστόσο εξηγείται όπως τονίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της το Εθνικό Συμβούλιο Χοτ Ντογκ και Λουκάνικων.

Τα ψωμάκια σάντουιτς, ή τα ψωμάκια για χοτ ντογκ, τις περισσότερες φορές είναι οκτώ στη συσκευασία, επειδή τα ψωμάκια ψήνονται σε ομάδες των τεσσάρων σε ταψιά που έχουν σχεδιαστεί για να χωράνε οκτώ ψωμάκια», έγραψαν. «Ενώ πλέον έχουν ξεκινήσει να υπάρχουν σκεύη που επιτρέπουν το ψήσιμο 10 ή ακόμα και 12 τη φορά, το ταψί με τα οκτώ ρολά παραμένει το πιο δημοφιλές».

Για να μην αναφέρουμε ότι τα ψωμάκια για χοτ ντογκ είναι φτιαγμένα για να φιλοξενούν λουκάνικα και άλλα κυλινδρικά κρέατα εκτός από την ομώνυμη γέμιση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο οι λάτρεις των χοτ ντογκ μπορούν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν αρκετά ψωμάκια για να απολαύσουν τα λουκάνικα τους.

Απλώς πρέπει να αγοράσετε πέντε σακουλάκια που περιέχουν 8 ψωμάκια και επίσης τέσσερις συσκευασίες με 10 λουκάνικα, συμβουλεύει η ιστοσελίδα.

Αυτή η συμβουλή για τα χοτ ντογκ μπορεί να φαίνεται επιπόλαιη, αλλά είναι σημαντική σε μια πόλη όπου οι κάτοικοι αγοράζουν λουκάνικα για χοτ ντογκ αξίας 101 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα καταστήματα λιανικής πώλησης κάθε χρόνο.

Κάτι τέτοιο ισχύει για τις περισσότερες πόλεις στις ΗΠΑ.