Βρέθηκε τρομακτικό πλάσμα: Απολίθωμα γυμνοσάλιαγκα, πρόγονος θαλάσσιων ειδών

Το αρχαίο πλάσμα μοιάζει με «πλαστική σακούλα»

Βρέθηκε τρομακτικό πλάσμα: Απολίθωμα γυμνοσάλιαγκα, πρόγονος θαλάσσιων ειδών
1'

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τρομακτικό δεινοσαυρικό γυμνοσάλιαγκα πρόγονο δύο θαλάσσιων πλασμάτων.

Σύμφωνα με την βρετανική Express το σπάνιο απολίθωμα βρέθηκε στην Κίνα από ομάδα επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αναλυτικότερα, βρέθηκε ένα σπάνιο απολίθωμα της εποχής των δεινοσαύρων, το οποίο θα μπορούσε να υποδείξει την προέλευση των μαλακίων, των μαλακόσωμων πλασμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια.

Μια ομάδα επιστημόνων που εργαζόταν στην Κίνα βρήκε το αρχαίο πλάσμα που μοιάζει με «πλαστική σακούλα» και το οποίο πιστεύεται ότι είναι ηλικίας άνω των 500 εκατομμυρίων ετών.

Με την ονομασία Shishania aculeata, το πλάσμα πιστεύεται ότι είναι ένα είδος αρχαίου γυμνοσάλιαγκα καλυμμένου με αγκάθια, και το οποίο αποτελεί πρόγονο της σημερινής οικογένειας των μαλακίων, μιας ποικιλόμορφης ομάδας πλασμάτων που περιλαμβάνει από στρείδια μέχρι χταπόδια.

Το γένος των μαλακίων περιλαμβάνει επίσης γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια.

Το νέο είδος βρέθηκε σε καλά διατηρημένα απολιθώματα από την ανατολική επαρχία Γιουνάν στη νότια Κίνα, που χρονολογούνται από μια γεωλογική περίοδο πριν από περίπου 514 εκατομμύρια χρόνια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή