Αποκάλυψη «βόμβα» για το Bayesian: Δεν πνίγηκαν οι επιβάτες - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Μαρτύρησαν οι επιβάτες του Bayesian
Twitter
3'

Τέσσερις από τους ανθρώπους που πέθαναν στο Bayesian του μεγιστάνα της τεχνολογίας Mike Lynch δεν πνίγηκαν, αλλά αντίθετα πνίγηκαν μέχρι θανάτου σε φυσαλίδες αέρα που γέμισαν με διοξείδιο του άνθρακα, σύμφωνα νέους ισχυρισμούς.

Τα θύματα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, 70 ετών, της συζύγου του Τζούντι, καθώς και του δικηγόρου, Κρις Μορβίλο και της συντρόφου του Νέντα, φέρεται να μην είχαν νερό στους πνεύμονές τους, αυξάνοντας την πιθανότητα να είχαν τις αισθήσεις τους στο γιοτ βυθίστηκε.

Ήταν μεταξύ των επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο Lynch, 59 ετών, και η κόρη του Hannah, 18, που σκοτώθηκαν στην τραγωδία του περασμένου μήνα, όταν το σούπερ γιοτ αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών βυθίστηκε μόλις 16 λεπτά αφότου χτυπήθηκε από βίαιη έκρηξη.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ισχυρίστηκε ότι οι πνεύμονες του τραπεζίτη, Τζόναθαν Μπλούμερ, 70 ετών, και της συζύγου του Τζούντι «δεν ήταν γεμάτοι νερό, ούτε το στομάχι ή η τραχεία τους». Ανέφεραν επίσης ότι το ζευγάρι «πνίγηκε» αφού τελείωσε το οξυγόνο σε μια «φυσαλίδα» αέρα κάτω από το κατάστρωμα που είχε σχηματιστεί μετά τη βύθιση του γιοτ.

Το δημοσίευμα πρόσθεσε ότι η φούσκα δεν θα είχε διαρκέσει πολύ, καθώς θα ήταν «μικρή και γρήγορα γεμάτη με αυξανόμενα επίπεδα τοξικού διοξειδίου του άνθρακα». Επίσης, τόσο ο Μορβίλο, όσο και η σύντροφός του διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν νερό στους πνεύμονές τους σε νεκροψίες που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Όλα τα θύματα της καταστροφής ήταν επιβάτες, εκτός από τον σεφ του γιοτ, Recaldo Thomas. Το σώμα του, το οποίο βρέθηκε στη θάλασσα κοντά στο σημείο που βυθίστηκε το Bayesian, ήταν το πρώτο που ανασύρθηκε.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν επίσης ότι η μητέρα της Hannah Lynch και σύζυγος του κυρίου Lynch, Angela Bacares, που επέζησαν, είχαν πάει κάτω από το κατάστρωμα για να τους ξυπνήσει και να τους ενημερώσει ότι το πλοίο επρόκειτο να φτάσει στα ανοιχτά της Σικελίας στο Porticello, κοντά στο Παλέρμο, στις 19 Αυγούστου. Η κυρία Barcares, η οποία ήταν μεταξύ των 15 επιζώντων, λέγεται ότι ξύπνησε από τη σφοδρή καταιγίδα και πήγε στη γέφυρα όπου βρήκε πολλά μέλη του πληρώματος.

Στη συνέχεια επέστρεψε κάτω από το κατάστρωμα για να προειδοποιήσει τους άλλους, αλλά έκοψε τα γυμνά της πόδια σε γυαλιά που είχαν πέσει στο πάτωμα. Τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων ο Νεοζηλανδός κυβερνήτης Τζέιμς Κάτφιλντ, 51 ετών, ο Βρετανός αρχιμηχανικός Τιμ Πάρκερ Ίτον, 59 ετών και ο συνήγορος Μάθιου Γκρίφιθς, 22 ετών, ερευνώνται για πρόκληση καταστροφής και ανθρωποκτονία.