Τζόρτζια: Συνελήφθη ο πατέρας του έφηβου μακελάρη -Το δύσκολο διαζύγιο και οι εξορμήσεις για κυνήγι

Συνελήφθη ο πατέρας ενός 14χρονου αγοριού που κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στο λύκειό του στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Έρευνες για το μακελειό στη Τζόρτζια
Έρευνες για το μακελειό στη Τζόρτζια
AP
4'

Ο Κόλιν Γκρέι, 54 ετών, αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και οκτώ για σκληρότητα σε παιδιά, δήλωσε το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια (GBI).

Οι αρχές έχουν ασκήσει στον γιο του, Κολτ Γκρέι, τέσσερις κατηγορίες φόνου και είπαν ότι σχεδιάζουν να του ασκήσουν δίωξη ως ενήλικο. Η πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο αναμένεται σήμερα το πρωί (7/9). Οι πυροβολισμοί την Τετάρτη στο γυμνάσιο Apalachee στην πόλη Winder, κοντά στην Ατλάντα, άφησαν νεκρούς δύο δασκάλους και δύο μαθητές, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Ο διευθυντής του GBI Chris Hosey δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης ότι «αυτές οι κατηγορίες συνδέονται άμεσα με τις ενέργειες του γιου του και του επιτρέπουν να κατέχει όπλο». Οι αρχές ερευνούν εάν ο Κόλιν Γκρέι αγόρασε το όπλο ως δώρο στον γιο του τον Δεκέμβριο του 2023, δήλωσαν πηγές επιβολής του νόμου στο CBS News.

Τον Μάιο του 2023, το FBI ειδοποίησε την τοπική αστυνομία για διαδικτυακές απειλές σχετικά με πυροβολισμούς σε σχολείο, που σχετίζονται με το e-mail που συνδέεται με τον ύποπτο. Ο αναπληρωτής σερίφης πήρε συνέντευξη από το αγόρι, το οποίο ήταν 13 ετών τότε. Ο πατέρας του είπε στην αστυνομία ότι είχε όπλα στο σπίτι, αλλά ο γιος του δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη σε αυτά, ανέφερε το FBI.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι οι απειλές έγιναν στο Discord, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δημοφιλή στους παίκτες βιντεοπαιχνιδιών, και περιείχε εικόνες όπλων. Το όνομα του προφίλ του λογαριασμού ήταν στα ρωσικά και μεταφράστηκε στο επώνυμο του δράστη που σκότωσε 26 άτομα στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Κονέκτικατ το 2012.

Η περυσινή συνέντευξη με το αγόρι και τον πατέρα του κυκλοφόρησε την Πέμπτη. Στην έκθεση, ένας αστυνομικός περιέγραφε το αγόρι ως «επιφυλακτικό» και «ήρεμο» και είπε ότι «με διαβεβαίωσε ότι δεν απείλησε ποτέ ότι θα πυροβολήσει κανένα σχολείο». Είπαν ότι ισχυρίστηκε ότι διέγραψε τον λογαριασμό του στο Discord επειδή είχε παραβιαστεί επανειλημμένα.

Ο Κόλιν Γκρέι είπε επίσης στην αστυνομία ότι πείραζαν τον γιο του στο σχολείο και ότι πάλευε με τον χωρισμό των γονιών του.Τα αρχεία της αστυνομίας αποκαλύπτουν ότι η μητέρα και ο πατέρας του αγοριού βρίσκονταν σε διαδικασία διαζυγίου και εκείνος έμενε με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια του χωρισμού.

Ο έφηβος κυνηγούσε συχνά μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είπε στην αστυνομία ότι είχε φωτογραφίσει τον γιο του με αίμα ελαφιού στα μάγουλά του. Ο παππούς του αγοριού -από την πλευρά της μητέρα του- είπε στους New York Times ότι εν μέρει κατηγορεί την ταραχώδη ζωή στο σπίτι μετά τον χωρισμό του κυρίου Γκρέι από την κόρη του.

«Καταλαβαίνω ότι ο εγγονός μου έκανε ένα φρικτό πράγμα -δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό και θα πληρώσει το τίμημα για αυτό», είπε ο Τσάρλι Πόλχαμους στην εφημερίδα.
«Ο εγγονός μου έκανε ό,τι έκανε λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο ζούσε», πρόσθεσε. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, ο σερίφης της κομητείας Μπάροου Τζαντ Σμιθ είπε ότι και οι εννέα από τους τραυματίες αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως. Πολλά θύματα είχαν ήδη φύγει από το νοσοκομείο, είπε.

Οι μαθητές Mason Schermerhorn και Christian Angulo, και οι δύο 14 ετών, και οι καθηγητές Richard Aspinwall, 39, και Christina Irimie, 53, πέθαναν στην επίθεση.
Μάρτυρες είπαν ότι ο ύποπτος εγκατέλειψε ένα μάθημα άλγεβρας το πρωί της Τετάρτης για να επιστρέψει αργότερα και να προσπαθήσει να ξαναμπεί στην τάξη.

Μερικοί μαθητές πήγαν να ανοίξουν την κλειδωμένη πόρτα, αλλά προφανώς είδαν το όπλο και έκαναν πίσω. Μάρτυρες είπαν ότι στη συνέχεια άκουσαν ένα μπαράζ 10-15 πυροβολισμών. Δύο αστυνομικοί του σχολείου προκάλεσαν γρήγορα το αγόρι και εκείνο παραδόθηκε αμέσως.

Αυτές δεν είναι οι πρώτες κατηγορίες σε βάρος των γονέων ενός υπόπτου για πυροβολισμούς σε σχολείο. Τον Απρίλιο, οι γονείς ενός εφήβου στο Μίσιγκαν που σκότωσε τέσσερις μαθητές με ένα όπλο που του αγόρασαν λίγες μέρες πριν τον πυροβολισμό καταδικάστηκαν για το ρόλο τους στην επίθεση.

Ο Τζέιμς και η Τζένιφερ Κράμπλι κρίθηκαν και οι δύο ένοχοι για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 10 έως 15 χρόνια. Η υπόθεση αναφέρθηκε ευρέως ότι ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς ενός παιδιού που είχε πραγματοποιήσει μαζικό πυροβολισμό κρίθηκαν ποινικά υπεύθυνοι.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή