Bayesian: Τι είναι ο «ξηρός πνιγμός» που σκότωσε 4 επιβάτες - Υπέφεραν μέχρι να πεθάνουν

Ανέτρεψε τα αίτια θανάτου η ιατροδικαστική εξέταση
AP Photo
2'

Τέσσερα από τα επτά θύματα που σκοτώθηκαν στο ναυάγιο του ιστιοφόρου Bayesian ήταν παγιδευμένα, έχοντας τις αισθήσεις τους, μέσα στις καμπίνες όταν το σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας τον περασμένο μήνα.

Ο δικηγόρος Κρις Μορβίλο, η σύζυγός του Νέντα, ο πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International Τζόναθαν Μπλούμερ και η σύζυγός του Τζούντι, πέθαναν από «ξηρό πνιγμό», σύμφωνα με πληροφορίες.

Κανένας από τους τέσσερις δεν είχε νερό στους πνεύμονες, γεγονός που αποκαλύπτει ότι δεν πνίγηκαν από το θαλασσινό νερό μετά τη βύθιση του πλοίου. Πέθαναν από ασφυξία, όταν η καμπίνα ξέμεινε από οξυγόνο και η ατμόσφαιρα έγινε τοξική με διοξείδιο του άνθρακα.

Η ιατροδικαστική τους εξέταση έδειξε «ξηρό πνιγμό», κατανάλωσαν δηλαδή όλο το οξυγόνο που είχε απομείνει, ενώ το σκάφος βυθιζόταν.

Τι είναι ο ξηρός πνιγμός

Ο ξηρός πνιγμός μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον όπου εμπλέκεται νερό, όπως σε θάλασσα, σε πισίνα ή ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός μπάνιου στο σπίτι. Είναι πιο συχνός στα παιδιά, επειδή είναι πιο ευαίσθητα στην κατάποση ή την εισπνοή νερού.

  • Σύντομη βύθιση: Μια γρήγορη βουτιά κάτω από το νερό, ακόμα κι αν το παιδί φαίνεται καλά μετά.
  • Παιχνίδι με νερό: Πιτσίλισμα και παιχνίδι, που οδηγεί στην είσοδο νερού στο στόμα ή την μύτη.
  • Συμβάντα εκτός κολύμβησης: Μια απλή γουλιά νερό κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει ξηρό πνιγμό.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ο ξηρός πνιγμός μπορεί να συμβεί ακόμη και χωρίς τα κλασικά σημάδια πνιγμού, όπως το να παλεύει κανείς μέσα στο νερό ή να βυθιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.