Επίθεση στη Τζόρτζια: Η «κόλαση» που ζούσε ο 14χρονος μακελάρης - «Οι ενήλικες γύρω του απέτυχαν...»

Ο Κολτ Γκρέι, ο 14χρονος που συνελήφθη για τους αιματηρούς πυροβολισμούς σε σχολείο της Τζόρτζια βίωνε μία δύσκολη εφηβεία και είχε γονείς παραβατικούς, όπως όλα δείχνουν
5'

Ο Κολτ Γκρέι, ο ύποπτος για πυροβολισμούς στο σχολείο της Τζόρτζια, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία δύο συμμαθητών και δύο δασκάλων, μεγάλωσε σε ένα κατεστραμμένο, παραμελημένο σπίτι, το οποίο επισκέπτονταν σε τακτική βάση η αστυνομία και οι κοινωνικοί λειτουργοί , αποκάλυψε στη Νew York Post μία γείτονας της οικογένειας.

Η μητέρα του, Marcee, 43 ετών έχει φάκελλο με συλλήψεις και ιστορικό χρήσης ναρκωτικών και ενδοοικογενειακής βίας. Και ο πατέρας του Κόλιν, 54 ετών, φέρεται να αγόρασε στον προβληματικό γιο του ένα τουφέκι AR-15 ως δώρο Χριστουγέννων και τώρα αντιμετωπίζει και ο ίδιος κατηγορίες για την προμήθεια του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην τραγωδία.

H μητέρα του δράστη

Η Λόρεν Βίκερς, που ζούσε δίπλα στην οικογένεια Γκρέι στο Τζέφερσον της Τζόρτζια, είπε ότι υπήρξαν «προβλήματα αμέσως» όταν οι Γκρέι και τα τρία παιδιά τους μετακόμισαν στην ήσυχη γειτονιά τους, ανατολικά της Ατλάντα το 2022 . Μερικές φορές το μικρότερο παιδί ερχόταν στην πίσω αυλή της και της ζητούσε φαγητό, λέει.

«Χτυπούσαν την πίσω πόρτα κι ούρλιαζαν: Μαμά!»

«Υπήρχαν νύχτες που η μαμά έκλεινε τον ίδιο και την αδερφή του έξω από το σπίτι. Χτυπούσαν την πίσω πόρτα κι απλά ούρλιαζαν «Μαμά! μαμά! μαμά!» και 'εκλαιγαν. Ήταν απολύτως καταστροφικό», είπε. «Δεν είχαν καθαρά ρούχα, δεν υπερβάλλω. Ήταν συνεχής κατάχρηση», είπε. «Είναι πολύ, πολύ λυπηρό».

Ο παππούς του Γκρέι από τη μητέρα του είπε στο CNN την Πέμπτη το βράδυ ότι ήταν «απλώς ένα καλό παιδί» που «ζούσε σε ένα περιβάλλον εχθρικό». «Ο μπαμπάς του τον κακοποιούσε εννοώ, δεν μιλάω για σωματικά, αλλά για ουρλιαχτά και ουρλιαχτά, και έκανε το ίδιο πράγμα στην κόρη μου», είπε ο Τσαρλς Πόλχαμους, προσθέτοντας ότι το αγόρι δεν είχε θέμα, επηρεάστηκε ωστόσο από την ανατροφή του.

Τώρα, οι ερευνητές που επιδιώκουν να κατανοήσουν το κίνητρο του υπόπτου εξετάζουν τις προηγούμενες επαφές της οικογένειάς του με την υπηρεσία προστασίας παιδιών της πολιτείας, δήλωσε την Τετάρτη ο διευθυντής του GBI.

Ο πατέρας του 14χρονου που κατηγορείται

Ο Κολτ, 14 ετών, κατηγορήθηκε ως ενήλικος την Πέμπτη με τέσσερις κατηγορίες φόνου μετά τον πυροβολισμό της Τετάρτης στο Λύκειο Apalachee στο Γουίντερ. Αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο σήμερα (6/9)

Η θεία του Κολτ, Άνι Μπράουν είπε στην Washington Post ότι ο ανιψιός της αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και ότι «παρακαλούσε για βοήθεια από όλους γύρω του» μήνες πριν από τη σφαγή. «Οι ενήλικες γύρω του τον απέτυχαν», είπε.

Η μητέρα του Marcee, η οποία φοίτησε στο Georgia Southern University και κατέγραψε το επάγγελμά της στο LinkedIn ως «μηχανικός ποιότητας» σε τοπικό κατασκευαστή, έχει επίσης μακρά ποινική ιστορία που εκτείνεται σε 17 χρόνια και σε τέσσερις κομητείες της Τζόρτζια, σύμφωνα με το Atlanta Journal-Constitution.

Ιστορικό βίας, κατοχής ναρκωτικών και παραβάσεων

Το «ιστορικό» της περιλαμβάνει ενδοοικογενειακή βία, κατοχή ναρκωτικών, υλικές ζημιές και διάφορες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας οδήγησης υπό την επήρεια. Αντιμετώπισε επίσης κατηγορίες για αστική απάτη για την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος και φυλακίστηκε στην κομητεία Ben Hill μόλις τον Απρίλιο. Αργότερα έφυγε από το σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους γείτονές της.

Η Βίκερς είπε οτι «την έβρισκαν στο δρόμο, λιώμα με το αυτοκίνητο να τρέχει και να βάζει μουσική νωρίς το πρωί». Είπε ότι ο Κολτ δεν μιλούσε πολύ, αλλά ότι τον έβλεπε συχνά να εγκαταλείπει το σχολείο, να περιφέρεται στο δάσος και σε άδεια σπίτια και κοντινές εγκαταστάσεις. «Δεν ήταν νταής ή κακότροπο παιδί. Δεν έλεγε πολλά. Ήταν τόσο ήσυχος», είπε, σημειώνοντας ότι ήταν συμμαθητής της κόρης της, Μπερλίν. Ο πατέρας του Κολτ, Κόλιν, εργάζεται στις οικοδομές, σύμφωνα με τον Vickers.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζάκσον επισκέφτηκε το σπίτι του Τζέφερσον του Γκρέις τον Μάιο του 2023 μετά από μια αναφορά του FBI ότι ο Κολτ είχε απειλήσει να ανοίξει πυρ στο γυμνάσιό του στο Discord, μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων δημοφιλή στους λάτρεις video game. Ωστόσο, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο μετά από λίγες ημέρες, όταν η αστυνομία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει βασικές λεπτομέρειες της έρευνας του FBI.

Ο Κόλιν είπε στους αστυνομικούς ότι κρατούσαν πολλά κυνηγετικά τουφέκια στο σπίτι, στα οποία παραδέχτηκε ότι ο Κολτ είχε περιστασιακή πρόσβαση υπό επίβλεψη. Οι αστυνομικοί τον παρότρυναν να κλειδώσει τα όπλα και να κρατήσουν τον Κολτ μακριά από το σχολείο «μέχρι να επιλυθεί αυτό το ζήτημα», αλλά το σχολείο ήταν ήδη εκτός σχολείου για το έτος.

Πηγές επιβολής του νόμου είπαν στην The Post ότι τον Δεκέμβριο του 2023 - παρά την επίσκεψη από τους αστυνομικούς - ο Κόλιν του αγόρασε ένα τουφέκι τύπου AR για τον για τα Χριστούγεννα. Αυτό το όπλο χρησιμοποιήθηκε στη βολή της Τετάρτης.