Βρετανία: 4χρονο κοριτσάκι έσωσε τη ζωή της μαμάς της με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Βρετανία: Όταν η Lyla Leathem είδε τη μαμά της να καταρρέει από επιληπτική κρίση, παρέμεινε ήρεμη και ήξερε ακριβώς τι να κάνει.
3'

Όταν η Lyla Leathem είδε τη μαμά της να καταρρέει από επιληπτική κρίση, ήξερε ότι έπρεπε να τηλεφωνήσει στην προγιαγιά της, αλλά το τηλέφωνο της μαμάς της ήταν κλειδωμένο. Το τετράχρονο παιδί έτρεξε λοιπόν τότε και ζήτησε βοήθεια από την Alexa της Amazon για να κάνει την κλήση.

Η μητέρα Leah Bigg είχε αρρωστήσει στο σπίτι της στο Σόμερσετ στις 25 Αυγούστου. Τα μέλη της οικογένειας είχαν δείξει στο παρελθόν στη Lyla πώς να χρησιμοποιεί την Alexa για τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς η μαμά της υποφέρει συχνά από επιληπτικές κρίσεις τη νύχτα που μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή της. Αλλά δεν είχαν ιδέα ότι η νεαρή είχε καταλάβει, μέχρι που κλήθηκε να δράσει.

Οι γυναίκες της οικογένειας δεν περιμένουν πολύ και η προγιαγιά της, μόλις 54 ετών, όρμησε και βοήθησε τη Leah να αναρρώσει στο σπίτι. «Είχα πάρει τηλέφωνο από τη Λία το πρωί. Είπε ότι είχε μια μεγάλη κρίση μέσα στη νύχτα και δάγκωσε τη γλώσσα της», είπε η 54χρονη στο βρετανικό ειδησεογραφικό μέσο SWNS.

«Στη συνέχεια στείλαμε μήνυμα λίγες ώρες αργότερα και είπε ότι δεν χρειαζόταν να έρθω και απλώς ξεκουραζόταν. Δεν πέρασε πολύ ώρα που έλαβα μια κλήση από τον αριθμό της Leah—όχι βιντεοκλήση ως συνήθως, και όταν της απάντησα, ήταν η Lyla που έλεγε «Γιαγιά η μαμά έπαθε κρίση».»

«Της είπα ‘Πήγαινε στη μαμά, χαϊδέψε της τα μαλλιά και πες της ότι όλα θα πάνε καλά. Έρχομαι». Η προγιαγιά είπε ότι είχαν βάλει την Alexa στην κρεβατοκάμαρα της Leah λόγω της συχνότητας με την οποία η νεαρή μητέρα υπέφερε από νυχτερινές κρίσεις. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Leah ακολούθησε τις οδηγίες της να μην φύγει από το πλευρό της μητέρας της και να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό της για να καλέσει βοήθεια και στη συνέχεια να τρέξει στον επάνω όροφο για να χρησιμοποιήσει τη μονάδα Alexa.

«Είμαι τόσο περήφανη για αυτήν. Αυτή πρέπει να ήταν μια τόσο δύσκολη απόφαση για ένα τετράχρονο παιδί». Η προγιαγιά της Lyla ήταν τόσο περήφανη για εκείνη που δημοσίευσε σε μια τοπική ομάδα στο Facebook τη φωτογραφία της με ένα πιστοποιητικό με συγχαρητήρια.

Το αίτημά της ικανοποιήθηκε με δεκάδες προσφορές βοήθειας, μηνύματα που την επαινούσαν για την «απίστευτη ανδρεία» της και ακόμη και μια προσφορά για να γίνει πρωτοσέλιδο στην τοπική εφημερίδα. Με τη βοήθειά τους, η Lyla πήρε ένα πιστοποιητικό και ένα τρόπαιο για τη γρήγορη σκέψη και τη γενναιότητά της. «Μεταφέρω την εφημερίδα της κομητείας που έδειχνα σε όλους τους ανθρώπους που συναντούσε πόσο καταπληκτική είναι η μικρή μου», είπε η περήφανη μητέρα .