Αγγλία: Γάτα κλέβει πράγματα από γείτονες και τα φέρνει σπίτι

«Αν φέρει πίσω μια κάλτσα, θα πηγαίνει πάντα πίσω και θα παίρνει την αντίστοιχη, ώστε να υπάρχει ένα ζευγάρι», δήλωσε η ιδιοκτήτρια της γάτας

Η Ταμπού με τα κλοπιμαία της

SWNS
3'

Η Ταμπού, μια 12χρονη ασπρόμαυρη κάτοικος του West Yorkshire στην Αγγλία, έχει κλέψει γάντια, κάλτσες, εσώρουχα και παπούτσια από ιδιοκτησίες σε όλη την περιοχή.

Η ιδιοκτήτριά της, Σάντρα Ντάνσκιν, έχει πλέον αναγκαστεί να μοιράζεται τακτικά φωτογραφίες των κλοπιμαίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να διεκδικήσουν τα κλεμμένα αντικείμενα.

Αλλά η Ντάνσκιν, η οποία εργάζεται σε νυχτερινές βάρδιες, δήλωσε ότι η ύπουλη Ταμπού σπάνια συλλαμβάνεται και έχει γίνει μάστορας του εγκληματικού της επαγγέλματος.

«Κάθε φορά που γυρίζω σπίτι από τη βάρδια μου, με περιμένουν όλα τα είδη των πραγμάτων, είτε τα έσυρε μέσα από το πορτάκι της γάτας είτε τα άφησε στο δρόμο», δήλωσε η Ντάνσκιν στη βρετανική υπηρεσία ειδήσεων SWNS. «Σήμερα το πρωί είχα τέσσερα ζευγάρια κάλτσες και ένα ζευγάρι εσώρουχα. Της αρέσει να φέρνει πίσω τέτοια ρούχα, αλλά είχαμε επίσης μια κεφαλή σφουγγαρίστρας και ρολά κουζίνας».

«Κάποτε είχαμε ακόμη και μισή ντουζίνα αυγά, ακόμα στο κουτί τους, αλλά όλα σπασμένα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να τα πήρε από το κατώφλι κάποιου, όταν τα έφερε ο γαλατάς».

Οι γείτονες έχουν αστειευτεί ότι άλλαξαν τις κλειδαριές των σπιτιών τους και ότι η Ντάνσκιν θα πρέπει να βρει τρόπο να εκπαιδεύσει τη μικρή κλέφτρα της να διακρίνει τα άχρηστα αγαθά από τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως τα Rolex.

Η Σάντρα πιστεύει ότι η Ταμπού κλέβει ρούχα από τις μπουγάδες των ανθρώπων ή τρυπώνει στα σπίτια τους αν οι πόρτες τους είναι ανοιχτές. Η μικρή κλέφτρα έχει συλληφθεί μόνο μία φορά μέχρι στιγμής, όταν ένας γείτονας την εντόπισε να προσπαθεί να πάρει ένα μπλουζάκι από το στεγνωτήριο ρούχων του στην κουζίνα.

«Αν φέρει πίσω μια κάλτσα, θα πηγαίνει πάντα πίσω και θα παίρνει την αντίστοιχη, ώστε να υπάρχει ένα ζευγάρι», δήλωσε η Ντάνσκιν. «Έχω ένα κουτί γεμάτο με πράγματα που μου έχει φέρει και κάθε τόσο μπαίνω στο Facebook και δημοσιεύω μια φωτογραφία με όλα αυτά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα διεκδικήσουν».

Η Ταμπού ήταν αρχικά γάτα του σπιτιού και ανήκε στην κόρη της Σάντρα, Τζέμα. Τελικά, η Τζέμα δεν άντεχε άλλο την κλεπτομανής γάτα και η Ταμπού πήγε να ζήσει με τη Σάντρα και τις άλλες τρεις γάτες της.

Τώρα η διαρρήκτρια γάτα λατρεύει να ενημερώνει την τωρινή ιδιοκτήτριά της όταν έχει κάνει μια επιτυχημένη ληστεία εκπέμποντας ένα χαρακτηριστικό ουρλιαχτό.

«Κάθε φορά που παίρνει κάτι, κάθεται έξω και κάνει αυτό το υψηλό κλαψούρισμα για να με ενημερώσει», λέει η Ντάνσκιν. «Προσπάθησα να της μιλήσω γι' αυτό, αλλά δεν αλλάζει τον τρόπο της. Εσώρουχα, κάλτσες, παπούτσια... απλά συνεχίζει να τα φέρνει».

«Δεν μπορώ να σας πω πόσα ζευγάρια γάντια κηπουρικής μου έχει φέρει. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ για γάτα να κάνει κάτι τέτοιο και δεν δείχνει σημάδια ότι θα σταματήσει».