Βρετανία: Λεωφορειακή γραμμή για την εβραϊκή κοινότητα για προστασία της από αντισημιτικές επιθέσεις

Ο αριθμός των αντισημιτικών επιθέσεων στην πόλη αυξήθηκε κατά 278.9% --με 2.068 περιστατικά να έχουν καταγραφεί τους 12 μήνες μέχρι τον Ιούλιο, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα
2'

Το Λονδίνο απέκτησε νέα λεωφορειακή γραμμή προς όφελος της υπερορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας για να ενισχύσει την ασφάλεια των μελών της καθώς οι αντισημιτικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί ραγδαία από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η γραμμή θα συνδέει τις συνοικίες Golders Green με το Stamford Hill--αμφότερες γειτονιές όπου κατοικούν υπερορθόδοξοι Χαρεντί εβραίοι--και δεν θα χρειάζεται οι επιβάτες να αλλάζουν λεωφορείο στο σταθμό Finsbury Park, όπου έχουν αναφερθεί πολλά επεισόδια εις βάρος υπερορθόδοξων εβραίων οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί λόγω της εμφάνισής τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, ο αριθμός των αντισημιτικών επιθέσεων στην πόλη αυξήθηκε κατά 278.9% --με 2.068 περιστατικά να έχουν καταγραφεί τους 12 μήνες μέχρι τον Ιούλιο, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

«Οι οδηγοί εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση αντισημιτικών περιστατικών ώστε οι οικογένειες που χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή να μπορούν να ταξιδεύουν με την πεποίθηση ότι η γραμμή είναι ασφαλής για την κοινότητα», λέει η Ντανιέλα Μάιερς, ακτιβίστρια του Εβραϊκού Φόρουμ Λονδίνου.

Ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Χαν, ο οποίος βρισκόταν στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της νέας αυτής γραμής, είπε: «Δεσμεύτηκα προς τους Λονδρέζους όταν επανεξελέγην ότι θα εγκαινίαζα αυτή τη διαδρομή και χαίρομαι που εκπληρώνω την υπόσχεσή μου. Η γραμμή θα εξυπηρετήσει πολλούς κατοίκους της περιοχής, ειδικά της εβραϊκής κοινότητας, και θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα ασφαλέστερο περιβάλλον».

Αυτή είναι η πρώτη γραμμή του είδους στο Λονδίνο. Θα λειτουργήσει για ένα χρόνο προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις και να μπορέσει να γίνει μόνιμο το δρομολόγιο. Τα δρομολόγια θα ξεκινούν από τις 7 πμ και θα διαρκούν ως τις 7μμ με συχνότητα εικοσάλεπτου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ