Δύο λιοντάρια σώθηκαν από την αιχμαλωσία - Τα πρώτα βήματα στο γρασίδι (vid)

Τα λιοντάρια ζούσαν στην Ουκρανία αλλά χάρη στις ενέργειες φιλοζωικής οργάνωσης απομακρύνθηκαν από τη χώρα - Γίνονται ενέργειες για άλλα τρία λιοντάρια

Η λέαινα Γιούνα που σώθηκε από το καθεστώς αιχμαλωσίας

YouTube - The Big Cat Sanctuary
2'

Δύο θηλυκά λιοντάρια έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε έναν πιο ήρεμο κόσμο, καθώς μέχρι πρότινος ζούσαν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο χάρη στη δράση φιλοζωικής οργάνωσης οι δύο λέαινες μεταφέρθηκαν σε Αγγλία και Βέλγιο και ο φακός της κάμερας κατέγραψε τα πρώτα βήματα σε γκαζόν.

Η Γιούνα, η λέαινα δεν είχε περπατήσει ποτέ σε γρασίδι, καθώς είχε μεγαλώσει υπό καθεστώς αιχμαλωσίας, ενώ παράλληλα φέρει και ψυχολογικούς τραυματισμούς εξαιτίας των εκκωφαντικών ήχων από τους βομβαρδισμούς στη χώρα.

Σε συνεννόηση με το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (IFAW), το Big Cat Sanctuary στο Κεντ της Αγγλίας, διοργάνωσε την ανάκτηση και την αεροπορική μεταφορά της Γιούνα από την Ουκρανία σε μια επιχείρηση που διήρκεσε 30 ώρες. Τελικά, η όλη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και η Γιούνα έφτασε με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις των 32 στρεμμάτων στο Κεντ, ενώ η άλλη λέαινα μεταφέρθηκε σε παρόμοιο καταφύγιο στο Βέλγιο.

Στην αρχή, η Γιούνα επέλεξε να παραμείνει στον τεχνητό της «άντρο» και να κοιμάται σε άχυρο. Για μέρες έμεινε εκεί, απρόθυμη να βγει στο λαμπερό φως, στην είσοδο του νέου της «σπιτιού».

«Η αυτοπεποίθηση της Γιούνα αυξάνεται μέρα με τη μέρα και είναι πραγματικά συγκινητικό να το βλέπεις. Έπειτα από περισσότερα από δυόμισι χρόνια από τον πόλεμο, η Γιούνα είχε την πρώτη της ευκαιρία να βγει έξω», δήλωσε η Καμ Γουίτναλ, επικεφαλής του έργου στο Big Cat Sanctuary.

Μάλιστα, τα πρώτα της βήματα καταγράφηκαν σε βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Big Cat Sanctuary.

Την ίδια ώρα, συγκεντρώνονται χρήματα προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη άλλες τρεις λέαινες από το Κίεβο, οι οποίες ζουν επίσης υπό καθεστώς αιχμαλωσίας.

Πρόκειται για την Αμάνι και τη Λίρα. Είναι αδελφές και εικάζεται ότι έχουν εκτραφεί παράνομα για λόγους φωτογραφικής εκμετάλλευσης. Και οι δύο λέαινες φαίνονται δραστήριες και υγιείς. Αντίστοιχα, η Βάντα πιστεύεται ότι κρατήθηκε σε ένα διαμέρισμα για 5-6 μήνες χωρίς εξωτερική πρόσβαση ή ηλιακό φως και μεγάλωσε με ακατάλληλη διατροφή. Είχε μολυνθεί από παράσιτα και εμφάνιζε σημάδια ραχίτιδας. Είναι υπό τη φροντίδα της κτηνιατρικής ομάδας και δείχνει σημάδια βελτίωσης.

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Σχετικές ειδήσεις