Ουκρανοί στρατιώτες εκτελούνται από Ρώσους την ώρα που παραδίδονται - Βίντεο ντοκουμέντο

Το βίντεο με την εκτέλεση των Ουκρανών στρατιωτών τραβήχτηκε στη διάρκεια μαχών στα τέλη Αυγούστου κοντά στην εμπόλεμη πόλη Pokrovsk
Twitter
1'

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα σκληρό βίντεο στο οποίο φαίνονται τρεις Ουκρανοί στρατιώτες να εκτελούνται την ώρα μάλιστα, που παραδίνονται στις ρωσικές δυνάμεις. Το τρομακτικό περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη του Αυγούστου, κοντά στην εμπόλεμη πόλη Pokrovsk στην ανατολική Ουκρανία.

Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνονται τρεις στρατιώτες να βγαίνουν έντρομοι στη μέση ενός σκονισμένου χωματόδρομου, να πέφτουν στα γόνατα και να βάζουν τα χέρια στα κεφάλια τους. Δευτερόλεπτα αργότερα, τα πλάνα του ουκρανικού drone τους δείχνουν ξαπλωμένους μπρούμυτα και ακίνητους. Η σκόνη που έχει σηκωθεί υποδεικνύει ότι έχουν προηγηθεί πυροβολισμοί.

Πηγές των ουκρανικών αμυντικών μυστικών υπηρεσιών έδωσαν στο CNN μια λίστα με 15 ανάλογες περιπτώσεις από τον Νοέμβριο, οι περισσότερες υποστηριζόμενες από βίντεο ή ηχητικές υποκλοπές από drone, στις οποίες Ουκρανοί στρατιώτες που παραδόθηκαν, σκοτώθηκαν από τους Ρώσους στην πρώτη γραμμή, αντί να πιαστούν αιχμάλωτοι.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας είπε στο CNN ότι το γραφείο του ερευνά 28 τέτοια περιστατικά από την έναρξη του πολέμου, στα οποία έχουν σκοτωθεί συνολικά 62 Ουκρανοί στρατιωτικοί και κάνει λόγο για εγκλήματα πολέμου.

Σχετικές ειδήσεις