Πολωνία: Γυναίκα έμεινε φυλακισμένη ως «σκλάβα του σεξ» ενός 35χρονου - Την κακοποιούσε και τη βίαζε

Η γυναίκα είχε προηγουμένως εισαχθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ετών που κρατούνταν αιχμάλωτη, ακόμη και όταν γέννησε ένα μωρό, αλλά ήταν κατανοητό ότι φοβόταν πολύ τον απαγωγέα της για να μιλήσει σε κανέναν για τη φρικτή κατάστασή της
6'

Η γυναίκα που λέγεται ότι κρατήθηκε ως σκλάβα του σεξ κλειδωμένη σε έναν αχυρώνα από τον «Πολωνό Γιόζεφ Φριτσλ» ήταν φρικτά ακρωτηριασμένη με τραύματα που περιλάμβαναν την απώλεια των χειλιών και των δοντιών της.

Οι νέες ανησυχητικές λεπτομέρειες για τα δεινά της γυναίκας που φέρεται να κρατήθηκε αιχμάλωτη επί τέσσερα χρόνια από ένα τέρας βιαστή προέκυψαν από τις ιατρικές εκθέσεις των γιατρών που σήμανε συναγερμός.

Ο φερόμενος ως απαγωγέας της, ο 35χρονος Ματέους Γιαχ, κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα για ψυχική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, αφού η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί για έναν εκτοπισμένο ώμο.

Και η αφήγησή της για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια των ετών της αιχμαλωσίας της υποδηλώνει ότι ο Γιαχ πραγματοποιούσε «πειράματα» πάνω της.

Η επίσης τριαντάχρονη γυναίκα, που έδωσε μόνο το μικρό της όνομα, Μαλγκορζάτα, είπε σε έναν συνάδελφο ασθενή πώς είχε βιαστεί επανειλημμένα και βασανιστεί ενώ ήταν κλειδωμένη σε έναν αχυρώνα στο χωριό Γκλόγκοου της δυτικής Πολωνίας.

Όταν την εξέτασαν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η βάναυση μεταχείρισή της την είχε αφήσει με τόσο εκτεταμένες βλάβες στο πρόσωπο που είχε χάσει όλα τα δόντια της και δεν είχε χείλη, ενώ το υπόλοιπο σώμα της ήταν καλυμμένο με μια ποικιλία γρατζουνιών και ουλών.

Η γυναίκα είχε προηγουμένως εισαχθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ετών που κρατούνταν αιχμάλωτη, ακόμη και όταν γέννησε ένα μωρό, αλλά ήταν κατανοητό ότι φοβόταν πολύ τον απαγωγέα της για να μιλήσει σε κανέναν για τη φρικτή κατάστασή της.

Και μόνο όταν έφτασε την περασμένη εβδομάδα με το πρόσωπό της τόσο άσχημα παραμορφωμένο ήταν που άρχισε να εκμυστηρεύεται σε άλλους ασθενείς. Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν ειδοποίησαν τελικά τις αρχές και ξεκίνησε πλήρης έρευνα.

Το μωρό που γέννησε δόθηκε αμέσως για υιοθεσία, παρά τη θέλησή της.

Αφού η Μαργκορζάτα αποκάλυψε τελικά τη φρικτή κατάστασή της, ο Γιαχ συνελήφθη και τώρα κρατείται στις φυλακές του Γκλόγκοου, ενώ διεξάγονται έρευνες.

«Τη Δευτέρα, μεταφέρθηκε από ένα νοσοκομείο στο Γκλόγκοου σε ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο. Δεν έχουμε ιδέα πού, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ψυχιατρικό νοσοκομείο» αναφέρει μια πηγή σύμφωνα με την Daily Mail.

Ένας από αυτούς που την είδαν την περασμένη εβδομάδα είπε ότι αν και μόλις στα τριάντα της έμοιαζε «πολύ πάνω από 50» λόγω της φυσικής της κατάστασης.

Εκτός από τον ώμο και την εγκυμοσύνη, που είχε ως αποτέλεσμα ένα μωρό το 2021, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και άλλες φορές με σπασμένο χέρι και πόδι.

Όταν ρωτήθηκαν οι υπάλληλοι του νοσοκομείου γιατί δεν σήμανε συναγερμός νωρίτερα ή δεν αναρωτήθηκαν γιατί εισήχθη με τόσα πολλά τραύματα είπαν ότι η Μαλγκόρζοτα «αρνήθηκε» να επικοινωνήσει με τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Έβα Τοντρόφ, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Γκλόγκοου, δήλωσε στο τοπικό περιοδικό Onet ότι είχαν επανεξετάσει το ιστορικό της τις τελευταίες ημέρες.

Είπε: «Η γυναίκα ήρθε σε εμάς με τραύματα που δείχνουν ότι θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί βία εναντίον της.

Κάθε φορά είχαμε μια συζήτηση μαζί της για το θέμα αυτό. Και κάθε φορά ορκιζόταν ότι κανείς δεν άσκησε βία εναντίον της.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά να ειδοποιήσει τις υπηρεσίες», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι τα χέρια του νοσοκομείου ήταν δεμένα.

Το ζευγάρι φέρεται να γνωρίστηκε σε μια εφαρμογή γνωριμιών το 2019 ξεκινώντας μια σχέση μαζί, με τον Γιάχ να την πηγαίνει σε έναν εγκαταλελειμμένο αχυρώνα ζώων σε μια φάρμα όπου ζούσε με τους γονείς του.

Το θύμα υπέστη βιασμούς, ξυλοδαρμούς και την έλουζε με νερό κάθε φορά που δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του φερόμενου ως θύτη της, όπως υποστηρίζεται.

Τι λένε οι γονείς και γείτονες

Παρά το γεγονός ότι ο αχυρώνας βρισκόταν σε έναν ήσυχο κατοικημένο δρόμο στη Γαΐκη, με το σπίτι των γονέων του Γιαχ και το σπίτι ενός γείτονα λίγα μόλις βήματα μακριά, ο πατέρας και η μητέρα του ισχυρίστηκαν ότι δεν άκουσαν ποτέ κραυγές.

Ο πατέρας του, Γιόζεφ, ξέσπασε σε δάκρυα καθώς δήλωσε στο πολωνικό μέσο ενημέρωσης Onet: «Η γυναίκα μου και εγώ πραγματικά δεν είδαμε κανένα κορίτσι εδώ. Είναι ένα σοκ για εμάς. Είναι αδύνατον. Δεν θα μπορούσε να έχει διαρκέσει χρόνια, ίσως μερικούς μήνες, αλλά όχι τόσο πολύ, γιατί θα είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα».

Η μητέρα του, Ζόφια, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα, δήλωσε στο CrowdMedia: «Δεν υπήρξε ποτέ μια κατάσταση κατά την οποία να σκέφτηκα έστω ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι εκεί.

Ο σύζυγός μου ήταν στο νοσοκομείο της Zielona Góra για δυόμισι μήνες και ο γιος μας πήγε να τον δει. Αν ήταν εκεί (η γυναίκα) και ήξερε ότι θα έφευγε μόνος του με το αυτοκίνητο, γιατί δεν φώναξε; Γιατί δεν χτύπησε;»

Η κυρία Γιαχ δήλωσε αργότερα στην Gazeta Wyborcza: «Δεν μπήκαμε καθόλου εκεί μέσα. Δεν υπήρχε τίποτα εκεί, οπότε γιατί να ασχοληθούμε;».

Η γειτόνισσα, Γαιγκέτο Ζντζίσταβα, της οποίας ο κήπος συνορεύει με τον αχυρώνα, δήλωσε ότι επίσης δεν άκουσε κανένα θόρυβο, αλλά θεώρησε ότι ο Γιαχ ήταν ένας «παράξενος».

«Ο σύζυγός μου εργάζεται εδώ στον κήπο όλη την ώρα και δεν άκουσε ποτέ τίποτα», είπε. «Αν κοιτάξετε μέσα από το μικρό παράθυρο στο τέλος, υπάρχουν πολύ χοντροί τοίχοι και μετά μέσα υπάρχει άλλος ένας τοίχος.

Λόγω των δέντρων που περιβάλλουν τον αχυρώνα στο μπροστινό μέρος δεν μπορούσα να δω τίποτα και δεν είχα καμία υποψία. Δεν μπορούσα να δω τίποτα και δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα. Η αστυνομία μάλλον γνωρίζει ότι υπάρχει κάποιο είδος ηχομόνωσης εκεί μέσα».

Ο Γιαχ αντιμετωπίζει τώρα έως και 25 χρόνια φυλάκισης σε μια υπόθεση που έχει συγκριθεί με έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες της Αυστρίας, τον Γιόζεφ Φριτσλ, ο οποίος κρατούσε αιχμάλωτη την κόρη του επί 24 χρόνια και απέκτησε επτά παιδιά μαζί της.

Με πληροφορίες από την Daily Mail