Μήνυμα ΗΠΑ σε Κύπρο και Ελλάδα για την ηλεκτρική διασύνδεση: Τώρα είναι η στιγμή

Τώρα είναι η ώρα να το κάνουμε σωστά και να σκεφτείτε το θέμα της γεωπολιτικής γιατί αυτές οι ευκαιρίες θα περάσουν και η Κύπρος θα μείνει πίσω, προτρέπει η Αμερικανίδα πρέσβης στη Μεγαλόνησο για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα.

Μήνυμα ΗΠΑ σε Κύπρο και Ελλάδα για την ηλεκτρική διασύνδεση: Τώρα είναι η στιγμή
2'

Την Κύπρο και την Ελλάδα να προχωρήσουν το έργο κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσής τους, προτρέπει η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο Julie Davis Fisher μιλώντας στο Metropolitan Economist Summit στην Θεσσαλονίκη.

«Έφτασε τώρα η στιγμή να μην σκεφτόμαστε μόνο τα χρήματα (euro) και την εμπλοκή της Ε.Ε σχετικά με το Great Sea Interconnector. Είναι η ώρα να σκεφτούμε το θέμα της γεωπολιτικής γύρω από ένα τέτοιο έργο και να αναγνωρίσουμε πόσο σημαντικό είναι να δούμε την Κύπρο συνδεδεμένη με την Ευρώπη μέσω αυτή της ευκαιρίας» τόνισε η Αμερικανίδα διπλωμάτης και προσέθεσε:

«Η Κύπρος πάλεψε για μεγάλα ενεργειακά έργα και είδαμε μια σειρά από Προέδρους να προσπαθούν να τα υλοποιήσουν. Τώρα είναι η ώρα να το κάνουμε σωστά γιατί αυτές οι ευκαιρίες θα περάσουν και η Κύπρος θα μείνει πίσω. Υπάρχει θετική πλευρά του τι μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη σύνδεση στην Κύπρο. Μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους από τον τομέα της Τεχνιτής Νοημοσύνης και της τεχνολογίας που χρειάζονται μια αξιόπιστη ηλεκτρική σύνδεση. Δεν θα μπορούν να τους προσελύσουν χωρίς την δυνατότητα της ηλεκτρικής σύνδεσης. Αυτές δεν είναι αμερικανικές εταιρίες (εμπλεκόμενες στο έργο) αλλά για τις ΗΠΑ σημασία έχει η σταθερότητα και η ασφάλεια σε μια περίοχή που λείπει. Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η διασφάλιση της ενεργειακής τροφοδοσίας είναι σημαντική για την ίδια την Κύπρο και τους πολίτες», είπε.

«Επαναλαμβάνω , τώρα είναι στιγμή και αν περάσει αυτή η ευκαιρία θα είναι πολύ δύσκολό μετά να ξαναεπιστρέψει και η Κύπρος θα μείνει να καίει μαζούτ την ώρα που υπάρχει ανάγκη για Πράσινη Μετάβαση».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή