Βρετανία: Κληρονόμος βρέθηκε νεκρή σε πισίνα - Την σκότωσε ο σύζυγός της για να πάρει την περιουσία

Ο Ντόναλντ Μακφέρσον απαλλάχθηκε επίσημα από την κατηγορία της δολοφονίας της 47χρονης συζύγου του, Πόλα Λίσον, κατά τη διάρκεια ποινικής δίκης το 2021
2'

Μια κληρονόμος που εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, για να αποκτήσει πρόσβαση στην περιουσία της ύψους 4,4 εκατομμυρίων λιρών, αποφάνθηκε δικαστής στη Βρετανία.

Ο Ντόναλντ Μακφέρσον απαλλάχθηκε επίσημα από την κατηγορία της δολοφονίας της 47χρονης συζύγου του, Πόλα Λίσον, κατά τη διάρκεια ποινικής δίκης το 2021.

Έπειτα από νέες νομικές ενέργειες της οικογένειας της Λίσον, το δικαστήριο δήλωσε ότι η επιχειρηματίας είχε δολοφονηθεί από τον σύζυγό της. Η απόφαση που εκδόθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μάντσεστερ θα εμποδίσει τον Μακφέρσον από το να κληρονομήσει την περιουσία της.

Κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης πριν από τρία χρόνια, οι ένορκοι πληροφορήθηκαν ότι ο Μακφέρσον, εργολάβος ακινήτων, είχε συνάψει επτά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής πριν από τον απροσδόκητο θάνατο της συζύγου του.

Θα επωφελούνταν επίσης σημαντικά από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη κατασκευαστική επιχείρηση της οικογένειας. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Μακφέρσον, γνωστός ως Ντον, σκότωσε τη σύζυγό του, βάζοντάς τη στην πισίνα με τη χρήση βίας.

«Το κίνητρο του Ντον για τη δολοφονία της Πόλα Λίσον είναι σαφές: τα χρήματα», σύμφωνα με το δικαστήριο.

Πώς βρέθηκε νεκρή η κληρονόμος στη Βρετανία

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2017, κανόνισε μίνι διακοπές σε ένα χωριό στη δυτική Δανία που ονομάζεται Nοrre Nebel. Αλλά τις ημέρες που προηγήθηκαν του ταξιδιού η οικογένεια της Λίσον είπε ότι φαινόταν να την απασχολεί κάτι και να μην είναι ευχαριστημένη με την προοπτική να φύγει.

Τρεις ημέρες μετά το ταξίδι η Λίσον, μητέρα ενός παιδιού, πνίγηκε στην εσωτερική πισίνα του εξοχικού σπιτιού που είχαν νοικιάσει, παρά το γεγονός ότι μισούσε το κολύμπι και δεν είχε καν μαγιό.

Αρχικά, η αστυνομία της Δανίας δεν θεώρησε ότι ο θάνατός της ήταν ύποπτος, αλλά τα πράγματα άλλαξαν όταν οι αρχές άρχισαν να εξετάζουν τα οικονομικά του ζευγαριού.

Τελικά, ο Μακφέρσον, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και το πραγματικό του όνομα είναι Αλεξάντερ Τζέιμς Λανγκ, κατηγορήθηκε για φόνο.