Συναγερμός στη Βαλτιμόρη: Πυροβολισμοί έξω από σχολείο – Εκκενώθηκε το κτήριο

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας σε σχολείο σχολείο του Μέριλαντ, έπειτα από περιστατικό στο οποίο σημειώθηκαν πυροβολισμοί.
AP, φωτογραφία αρχείου.
1'

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά το μακελειό σε λύκειο του Γουίντερ της Τζόρτζια, όπου ένας νεαρός, ηλικίας 14 ετών, σκότωσε δύο καθηγητές μαθηματικών και δύο αγόρια συνομήλικα με εκείνον, ένα νέο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο και συγκεκριμένα, έξω από το γυμνάσιο Joppatowne, στη Βαλτιμόρη.

Σύμφωνα με ενημέρωση των δημόσιων σχολείων της κομητείας Χάρφορντ, υπήρξε συμπλοκή «στην πανεπιστημιούπολη, ενώ, χρησιμοποιήθηκε και όπλο στο συμβάν». Το σχολείο εκκενώθηκε μετά το περιστατικό.

Οι γονείς έλαβαν οδηγίες να μεταβούν και να πάρουν τα παιδιά τους από την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία Good Shepherd, όπου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές.

Το Joppatowne βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαλτιμόρης. Μόλις πριν από τρεις ημέρες, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για μαζική παρουσία των αρχών επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων πολλών ασθενοφόρων και ενός ελικοπτέρου.