Βίζα «γιοκ» από τη Γερμανία σε Τούρκους επιχειρηματίες

Tέσσερις από τις έξι εταιρείες από την Τουρκία δεν μπόρεσαν να στείλουν εκπροσώπους τους στη Γερμανία.

Βίζα «γιοκ» από τη Γερμανία σε Τούρκους επιχειρηματίες
1'

Δυσαρέκεια στην Τουρκία έχει προκαλέσει η μη χορήγηση βίζας από τη Γερμανία σε Τούρκους εξαγωγείς που είχαν νοικιάσει περίπτερα για να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε διεθνή έκθεση εξαγωγών στην Κολωνία. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της γερμανικής DW, που επικαλείται την τουρκική Χουριέτ, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας δήλωσε ότι τέσσερις από τις έξι τουρκικές εταιρείες δεν κατάφεραν να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη Γερμανία, καθώς οι γερμανικές προξενικές αρχές στην Τουρκία δεν τους χορήγησαν βίζα, παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Οι εταιρείες είχαν ήδη στείλει τα προϊόντα τους στην έκθεση, και όταν η έκδοση της βίζας καθυστέρησε, ζήτησαν από συγγενείς ή φίλους τους στη Γερμανία να στελεχώσουν τα περίπτερα. Ωστόσο, αυτοί δεν είχαν την κατάλληλη γνώση των προϊόντων. Η έκθεση ολοκληρώθηκε χωρίς οι εκπρόσωποι των εταιρειών να καταφέρουν να παραβρεθούν ή να λάβουν τα διαβατήριά τους.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι το γερμανικό προξενείο τους είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, αρκεί να προσκομίσουν το τιμολόγιο συμμετοχής τους στην έκθεση. Παρά την υποβολή των εγγράφων τους, οι βίζες και τα διαβατήρια δεν τους επεστράφησαν έγκαιρα, γεγονός που τους στέρησε τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην έκθεση.

ΠΗΓΗ: DW

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή