Αναβάλλεται για μετά τις εκλογές η δικαστική απόφαση για Τραμπ: Απογοήτευση στους Δημοκρατικούς

Ο δικαστής προέβη σε μια κίνηση που αναστατώνει τον σχεδιασμό του επιτελείου της Καμάλα Χάρις
1'

Δικαστής της Νέας Υόρκης ανέβαλε την καταδίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ποινικές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

Η απόφαση έρχεται να ανατρέψει τον σχεδιασμό του επιτελείου της Καμάλα Χάρις που σίγουρα θα ήθελε να δει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να οδηγείται στην φυλακή έστω και για μερικές ημέρες.

«Αυτή δεν είναι μια απόφαση που το Δικαστήριο λαμβάνει ελαφρά τη καρδία, αλλά είναι η απόφαση που κατά την άποψη του Δικαστηρίου αυτού, προάγει καλύτερα τα συμφέροντα της δικαιοσύνης», έγραψε ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν στην απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Ο Μέρτσαν εξέδωσε την απόφαση αφού οι δικηγόροι του Τραμπ του είχαν ζητήσει να αναβάλει την καταδίκη της 18ης Σεπτεμβρίου για μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν έφεση σε εκκρεμή απόφαση που αφορά την προεδρική ασυλία.

Η απόφαση αυτή αναμενόταν μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου - μόλις δύο ημέρες πριν από την πρώτη καταδίκη πρώην προέδρου με ποινικές κατηγορίες. Ο Τραμπ καταδικάστηκε τον Μάιο σε 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων που σχετίζονταν με την πληρωμή χρημάτων για την απόκρυψη της σταρ των ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς κοντά στο τέλος της προεδρικής εκστρατείας του 2016.

Σχετικές ειδήσεις