ΗΠΑ: Πακιστανός προετοίμαζε επιθέσεις κατά Εβραίων στην Νέα Υόρκη ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου

Είπε σε μυστικό πράκτορα ότι ήθελε να στοχεύσει την πόλη επειδή έχει τον «μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στην Αμερική».
2'

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε έναν Πακιστανό υπήκοο, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να επιτεθεί σε Εβραίους στη Νέα Υόρκη κατά την επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, σύμφωνα με το CNN.

Ο Muhammad Shahzeb Khan, όπως είναι το όνομα του κατηγορούμενου, 20 μόλις ετών, επρόκειτο να πραγματοποιήσει την επίθεση προς υποστήριξη του ISIS, ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, και είπε σε μυστικό πράκτορα ότι ήθελε να στοχεύσει τη Νέα Υόρκη επειδή έχει τον «μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό στην Αμερική».

Ο Χαν κατηγορείται για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση. Συνελήφθη την Τετάρτη στον Καναδά. Οι κατηγορίες αποκαλύφθηκαν την Παρασκευή.

«Ο κατηγορούμενος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη γύρω στις 7 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους με δηλωμένο στόχο να σφάξει, στο όνομα του ISIS, όσο το δυνατόν περισσότερους Εβραίους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ, προσθέτοντας ότι “οι εβραϊκές κοινότητες -όπως και όλες οι κοινότητες σε αυτή τη χώρα- δεν θα πρέπει να φοβούνται ότι θα γίνουν στόχος μιας τρομοκρατικής επίθεσης που τροφοδοτείται από μίσος”.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Khan, ο οποίος ζει στον Καναδά, άρχισε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να συζητά την υποστήριξή του προς το ISIS σε μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με δύο άτομα που, εν αγνοία του, ήταν μυστικοί αστυνομικοί. Ο Khan είπε στους αστυνομικούς ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει «έναν πραγματικό offline πυρήνα» του ISIS που θα στόχευε εβραϊκά ιδρύματα γύρω από μια ανώνυμη πόλη, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, και έδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς να αγοράσουν πυροβόλα όπλα για τις επιθέσεις αυτές.

Ο Χαν φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις είτε στις 7 είτε στις 11 Οκτωβρίου, επειδή «στις 7 Οκτωβρίου θα έχουν σίγουρα κάποιες διαμαρτυρίες και στις 11 Οκτωβρίου είναι το Γιόμ Κιπούρ», μια σημαντική εβραϊκή γιορτή.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Khan φέρεται να χρησιμοποίησε τρία διαφορετικά αυτοκίνητα καθώς προσπαθούσε να διασχίσει τον Καναδά και να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον σταμάτησαν περίπου 12 μίλια από τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Σχετικές ειδήσεις