Τουρκία: Δολοφονημένη, μέσα σε σάκο βρέθηκε 8χρονη - Χειροπέδες στους γονείς της

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ, 21 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση στη Τουρκία
X
3'

Δυσάρεστα είναι τα νέα για την οικογένεια μιας 8χρονης που αγνοούνταν εδώ και 19 ημέρες στην Τουρκία, καθώς βρέθηκε η σορός του στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

«Δυστυχώς, το άψυχο σώμα της Ναρίν, η οποία εξαφανίστηκε στο χωριό Ταβσαντεπέ στην περιοχή Μπαγκλάρ στο Ντιγιάρμπακιρ, βρέθηκε από τις ομάδες της χωροφυλακής μας», δήλωσε ο Αλί Γερλικάγια στην πλατφόρμα X.

Πιο συγκεκριμένα, το πτώμα της Ναρίν Γκουράν βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, τοποθετημένο μέσα σε ποτάμι που απέχει ένα χιλιόμετρο από το χωριό όπου ζούσε με την οικογένειά της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ Μουράτ Ζορλούογλου.

«Η Ναρίν Γκουράν βρέθηκε νεκρή φορώντας τα ίδια ρούχα με την τελευταία φορά που εθεάθη. Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, την έβαλαν σε έναν σάκο μετά τη δολοφονία της. Ο σάκος στη συνέχεια τοποθετήθηκε μέσα στο ποτάμι, κρυμμένος κάτω από κλαδιά και πέτρες ώστε να μην κινήσει υποψίες», πρόσθεσε.

Κρατούνται 21 άτομα για τη δολοφονία της 8χρονης

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ, 21 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς. Οι δύο γονείς και ο μεγαλύτερος αδερφός της Ναρίν περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.

«Η θλιβερή είδηση για τη Ναρίν, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα, μας πλήγωσε όλους βαθιά», αντέδρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

«Θα παρακολουθώ προσωπικά τη δικαστική διαδικασία για να εγγυηθώ ότι αυτοί που μας πήραν την Ναρίν θα έχουν την αυστηρότερη τιμωρία που τους αξίζει», πρόσθεσε.

Η εξαφάνιση του κοριτσιού στις 21 Αυγούστου και οι προσπάθειες της έρευνας που έμειναν άκαρπες προκάλεσαν αγωνία και συγκίνηση στην Τουρκία. Αρκετές γνωστές προσωπικότητες συμμετείχαν σε μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Βρείτε τη Ναρίν».

Χειροπέδες και στον θείο της Ναρίν

Ο θείος της Ναρίν συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά τις «ισχυρές υποψίες» για «δολοφονία» και «στέρηση της ελευθερίας» σε βάρος του.

Εκκλήσεις για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα το βράδυ για τη δολοφονία της Ναρίν έχουν γίνει από φεμινιστικές οργανώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη την Τουρκία. Το φιλοκουρδικό κόμμα Dem κάλεσε επίσης σε πορεία απόψε στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Η Ναρίν δολοφονήθηκε με οργανωμένο τρόπο. Οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή, που μας θλίβει όλους, πρέπει να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον ενός αμερόληπτου και ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος», αντέδρασε το κόμμα με μήνυμά του στην πλατφόρμα X.