Αυστραλία: Ανθρωποκυνηγητό για άνδρα που έριξε καυτό καφέ σε μωρό

Το παιδί υπέστη δραματικά τραύματα, τα οποία έχουν ήδη απαιτήσει πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, και οι γονείς του λένε ότι αντιμετωπίζει έναν πολυετή δρόμο ανάρρωσης
Queensland Police μέσω BBC
3'

Η αυστραλιανή αστυνομία συνεργάζεται με τους διεθνείς συναδέλφους της για τον εντοπισμό ενός άνδρα που πιστεύει ότι διέφυγε από τη χώρα αφού έριξε βραστό καφέ σε ένα μωρό στο Μπρίσμπεϊν.

Η τυχαία επίθεση, που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα και έχει συγκλονίσει το έθνος, άφησε το εννέα μηνών αγόρι με «σοβαρά εγκαύματα» στο πρόσωπο και τα άκρα του.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για έναν 33χρονο που καταζητείται για πράξεις με σκοπό την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατηγορία που επισύρει πιθανή ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, τη Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι ο κύριος ύποπτός τους πέταξε από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ έξι ημέρες μετά το περιστατικό και μόλις 12 ώρες πριν μπορέσουν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του.

Το βρέφος βρισκόταν σε πικνίκ με την οικογένειά του σε ένα πάρκο στα προάστια στις 31 Αυγούστου, όταν μάρτυρες λένε ότι ένας «άγνωστος άνδρας» πλησίασε, άδειασε ένα φλασκί πάνω στο παιδί πριν διαφύγει πεζός.

Στο μωρό δόθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες, προτού μια νοσοκόμα εκτός υπηρεσίας το μεταφέρει στο κοντινό της διαμέρισμα για να περάσει τα εγκαύματά του κάτω από κρύο νερό.

Ωστόσο, το παιδί υπέστη δραματικά τραύματα, τα οποία έχουν ήδη απαιτήσει πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, και οι γονείς του λένε ότι αντιμετωπίζει έναν πολυετή δρόμο ανάρρωσης.

Το κίνητρο πίσω από το περιστατικό είναι ακόμη άγνωστο, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο επιθεωρητής Πολ Ντάλτον, περιγράφοντας την υπόθεση ως μία από τις «πιο πολύπλοκες και απογοητευτικές» που έχει οδηγήσει ποτέ.

Επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία γνωρίζει σε ποια χώρα είχε διαφύγει ο ύποπτος, καθώς και το όνομά του, αλλά δήλωσε ότι η αποκάλυψη των πληροφοριών αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την έρευνά της.

Ο άνδρας είναι ένας «πλανόδιος» εργαζόμενος που είχε ταξιδέψει επανειλημμένα στην Αυστραλία από το 2019 και είχε διευθύνσεις τόσο στη Νέα Νότια Ουαλία όσο και στη Βικτώρια.

Ο επιθεωρητής Ντάλτον δήλωσε επίσης ότι ο ύποπτος γνώριζε τις «μεθοδολογίες της αστυνομίας» και είχε «διεξάγει δραστηριότητες αντιπαρακολούθησης» για να τις αποφύγει.

Οι γονείς του μωρού δήλωσαν τη Δευτέρα στα μέσα ενημέρωσης ότι ήταν «συντετριμμένοι» όταν έμαθαν ότι ο ύποπτος είχε εγκαταλείψει τη χώρα, αλλά και ανακουφισμένοι που έφυγε.

«Φαίνεται ότι ήταν πολύ, πολύ κοντά στη σύλληψή του, και αυτό προφανώς σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ποιος ξέρει πόσο καιρό για να αποδοθεί δικαιοσύνη στον γιο μας», δήλωσε η μητέρα του παιδιού στο Australian Broadcasting Corporation.

Το αγόρι είναι σε «καλή διάθεση», πρόσθεσε ο πατέρας του, αλλά μπορεί να χρειαστεί ακόμη περαιτέρω επεμβάσεις μεταμόσχευσης δέρματος.

Μια σελίδα GoFundMe για το αγοράκι έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 150.000 δολάρια Αυστραλίας (90.400 ευρώ).

Με πληροφορίες από το BBC