ΗΠΑ: Αγνοούμενη γυναίκα από την Καλιφόρνια βρέθηκε ζωντανή μετά από 12 ημέρες στην άγρια φύση

Οι αρχές δεν ήταν σίγουροι για το πώς η γυναίκα επέζησε σχεδόν δύο εβδομάδες στην άγρια φύση
Φωτογραφία Αρχείου
1'

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στην κορυφή ενός φαραγγιού κοντά στον ποταμό Γιούμπα στη Βόρεια Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, 12 ημέρες μετά την εξαφάνισή της από έναν καταυλισμό μεταλλωρύχων.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Νεβάδα δήλωσε την Παρασκευή ότι η 24χρονη γυναίκα από το Σακραμέντο ήταν σοβαρά αφυδατωμένη και αδυνατισμένη όταν βρέθηκε. Μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο για περίθαλψη. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έκταση των τραυμάτων της ήταν άγνωστη.

«Το γραφείο του σερίφη και οι εθελοντές έρευνας και διάσωσης κάλυψαν εκτεταμένο έδαφος καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνάς μας και είμαστε ευγνώμονες σήμερα που τη βρήκαμε ζωντανή», ανέφερε σε δήλωσή του ο αρχιφύλακας Ντάστιν Μο, ο οποίος βρήκε τη γυναίκα.

Η Εσμεράλντα Μαρί Πινέντα εξαφανίστηκε τον Αύγουστο, όταν έκανε κάμπινγκ με φίλους της στη Νεβάδα Σίτι, μια πόλη που απέχει περίπου 101 χιλιόμετρα από το Σακραμέντο. Η Πινέντα είχε πει στους φίλους της ότι ήθελε να επιστρέψει στο Σακραμέντο πριν εξαφανιστεί το επόμενο πρωί, ανέφερε το KYMA. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Πινέντα πρέπει να σκαρφάλωσε στα τοιχώματα του φαραγγιού πριν διασωθεί. Δεν ήταν σίγουροι για το πώς η Πινέντα επέζησε σχεδόν δύο εβδομάδες στην άγρια φύση.

Το γραφείο του σερίφη άρχισε να την αναζητά την ημέρα που εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικές αρχές και οι εθελοντές έπρεπε να «ανεβοκατεβαίνουν από το φαράγγι», ενώ βρίσκονταν αντιμέτωποι με «επικίνδυνη» περιοχή του φαραγγιού, ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Πηγή: AP News