Τουρκία: Ομολόγησε ένας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία της 8χρονης

Η 8χρονη Ναρίν εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε έναν σάκο σε ρέμα στην Τουρκία
3'

Θλίψη, οργή και πολλά αναπάντητα ερωτήματα έχει προκαλέσει η δολοφονία της 8χρονης Ναρίν Γκιουράν στην Τουρκία, η σορός της οποίας εντοπίστηκε την Κυριακή μετά από έρευνες 19 ημερών, κατά τις οποίες η ανήλικη θεωρείτο αγνοούμενη.

Η μικρή Ναρίν εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου στην περιοχή Μπαγλάρ του Ντιγιαρμπακίρ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και βρέθηκε νεκρή χθες στην άκρη ενός ρέματος μέσα σε ένα σάκο με τα ρούχα που φορούσε την τελευταία φορά που την είδαν πριν εξαφανιστεί, καλυμμένη με πέτρες και κλαδιά.

Η Sabah σε δημοσίευμα κάνει λόγο για την πρώτη ομολογία σε σχέση με το έγκλημα, ενώ το πρώτο άτομο που συνελήφθη ήταν ο θείος του κοριτσιού ως ύποπτος για την δολοφονία της.

Ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε ότι ο θείος της μικρής και κοινοτάρχης του χωριού του παρέδωσε την σορό του κοριτσιού μέσα σε έναν σάκο και εκείνος τη μετέφερε στο ρέμα.

Οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 24 άτομα, μεταξύ των οποίων οι γονείς, τα δύο αδέλφια, οι τέσσερις θείοι και η σύζυγος του πρώτου συλληφθέντος θείου.

Ο εν λόγω θείος, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχε διαφορές με τον αδελφό του και πατέρα της Ναρίν, τον οποίο μάλιστα είχε απειλήσει στο παρελθόν.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η νεκροψία νεκροτομή της 8χρονης, που διήρκεσε πάνω από 11 ώρες και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε κάταγμα στο ύψος του γονάτου στο αριστερό πόδι του κοριτσιού, που εστάλη στην Κωνσταντινούπολη για να διερευνηθεί περαιτέρω με πιο εξειδικευμένες αναλύσεις.

Η υπόθεση, που αποτελεί πρώτη είδηση στην Τουρκία τις τελευταίες μέρες προκάλεσε την αντίδραση και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε ανάρτηση στο Χ λέγοντας ότι θα παρακολουθεί προσωπικά τη διαδικασία για να εγγυηθεί ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

«Προσεύχομαι στον Θεό για την Ναρίν, η σορός της οποίας βρέθηκε το πρωί στην περιοχή Μπαγλάρ του Ντιγιαρμπακίρ. Η τραγική είδηση της άγριας δολοφονίας της Ναρίν μας έχει πληγώσει βαθιά όλους, η θλίψη μας είναι απερίγραπτη. Από τότε που έλαβαν την αναφορά για την εξαφάνιση της μικρής μας Ναρίν, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν εντατικές προσπάθειες για να την βρουν ζωντανή. Δυστυχώς δεν λάβαμε κανένα νέο από την 19ήμερη αναζήτηση. Θα διασφαλίσουμε ότι όσοι δολοφόνησαν τη Ναρίν θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Θέλω να τονίσω ότι θα παρακολουθήσω προσωπικά τη δικαστική διαδικασίαώστε όσοι μας πήραν το παιδί μας να λάβουν την πιο σκληρή τιμωρία που τους αξίζει», έγραψε ο Ερντογάν.