Νορβηγία: Αετός προσπάθησε να αρπάξει μωρό - Τον πυροβόλησε ο θηροφύλακας

Πρόκειται για την 4η επίθεση βασιλικού αετού μέσα σε 5 μέρες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας

Νορβηγία: Αετός προσπάθησε να αρπάξει μωρό - Τον πυροβόλησε ο θηροφύλακας
1'

Ένας βασιλικός αετός επιτέθηκε την Κυριακή (09/09) σε ένα κοριτσάκι 20 μηνών στη Νορβηγία, αναγκάζοντας τη μητέρα του και έναν γείτονα να πολεμήσουν το αρπακτικό πουλί, το οποίο τελικά σκότωσε ένας θηροφύλακας, μετέδωσαν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Η μικρούλα, που έπαιζε στο οικογενειακό αγρόκτημα στο Τρόντελαγκ της κεντρικής Νορβηγίας όταν ο αετός έπεσε καταπάνω της, χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και το πρόσωπό της γρατσουνίστηκε από τα νύχια του αρπακτικού, είπε ο πατέρας της στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Ο αετός εμφανίστηκε από το πουθενά και άρπαξε τη μικρότερη κόρη μας», είπε ο πατέρας.

Η μητέρα της όρμησε και άρπαξε τον αετό, αλλά έπρεπε να παλέψει για να τον αφήσει να φύγει. Ένας γείτονας επίσης έτρεξε να τη βοηθήσει", πρόσθεσε.

Ο θηροφύλακας Περ Κάρε Βίντερνταλ, ο οποίος σκότωσε τον αετό, δήλωσε στο NRK ότι ο αετός είχε συμπεριφερθεί στο κοριτσάκι σαν να ήταν "θήραμα".

Διευκρίνισε ότι η μητέρα και ο γείτονας κρατώντας ένα μπαστούνι είχαν καταφέρει να κρατούν μακριά το ζώο από το κοριτσάκι, "αλλά ο αετός επέστρεφε συνέχεια"

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα, πρόκειται για την 4η επίθεση βασιλικού αετού μέσα σε 5 μέρες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Οι ορνιθολόγοι λένε πως είναι ασυνήθιστη συμπεριφορά αετών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή