Νιγηρία: Περισσότεροι από 50 νεκροί σε δυστύχημα βυτιοφόρου

«Είχαμε μια μαζική κηδεία για 52 άτομα χθες και έχουμε οκτώ άτομα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο», είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών Χουσείν Ιμπραχίμ

Νιγηρία: Περισσότεροι από 50 νεκροί σε δυστύχημα βυτιοφόρου
Reuters μέσω BBC
2'

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Νίγηρας της κεντρικής Νιγηρίας, μετά τη σύγκρουση βυτιοφόρου με φορτηγό που μετέφερε επιβάτες και βοοειδή, ανακοίνωσε η υπηρεσία καταστροφών της χώρας.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Πολιτείας Νίγηρα ανέφερε ότι η σύγκρουση συνέβη περίπου στις 00:30 τοπική ώρα της Κυριακής και προκάλεσε έκρηξη που καταπλάκωσε και τα δύο οχήματα.

Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας, Αμπντουλαχί Μπαμπα-άρα, δήλωσε ότι ομάδες αντιμετώπισης στάλθηκαν στο σημείο για να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ορισμένα άλλα οχήματα παρασύρθηκαν επίσης από την έκρηξη.

Πλάνα που ελήφθησαν από τη σκηνή λίγο μετά το συμβάν δείχνουν τα δύο οχήματα, τα οποία έχουν καεί εντελώς, καθώς και έναν αριθμό νεκρών βοοειδών.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετά το περιστατικό, ένας εργαζόμενος σε υπηρεσίες διάσωσης έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι προσπαθούσαν να ανασύρουν πτώματα, καθώς και νεκρά ζώα που βρίσκονταν ακόμη μέσα στο όχημα.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών Χουσείν Ιμπραχίμ δήλωσε στο BBC ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν κηδείες για τα θύματα.

«Είχαμε μια μαζική κηδεία για 52 άτομα χθες και έχουμε οκτώ άτομα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο», είπε.

«Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το χειρότερο ατύχημα που έχουμε καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της πολιτείας του Νίγηρα αναλαμβάνει τον λογαριασμό του νοσοκομείου για τους τραυματίες.

Ο κυβερνήτης Ουμάρου Μπάγκο δήλωσε «πονεμένος από το ατυχές περιστατικό» σε συλλυπητήριο μήνυμα προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Οι εκρήξεις βυτιοφόρων καυσίμων και τα ατυχήματα είναι συχνά στη Νιγηρία, εν μέρει λόγω της κακής κατάστασης των δρόμων.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή