Ελ Σαλβαδόρ: Ο αρχηγός της αστυνομίας πέθανε σε «ύποπτο» δυστύχημα με ελικόπτερο

Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, έγραψε στο Χ ότι δεν πιστεύει ότι η συντριβή πρέπει να θεωρηθεί ατύχημα και διέταξε έρευνα

Ελ Σαλβαδόρ: Ο αρχηγός της αστυνομίας πέθανε σε «ύποπτο» δυστύχημα με ελικόπτερο
Φωτογραφία Αρχείου
1'

Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Ελ Σαλβαδόρ είναι μεταξύ των εννέα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής.

Ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας Μαουρίτσιο Αρρίαζα συνόδευε έναν ύποπτο για απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, όταν το ελικόπτερο κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του.

Ο ύποπτος και ο φυγάς, πρώην διευθυντής της τράπεζας Μανουέλ Κότο, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην υπεξαίρεση 31,699,500 ευρώ από πιστωτική ένωση στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, έγραψε στο Χ ότι δεν πιστεύει ότι η συντριβή πρέπει να θεωρηθεί ατύχημα και διέταξε έρευνα.

Ο πρόεδρος Μπουκέλε δήλωσε ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες για τρεις ημέρες προς τιμήν του κ. Αρρίαζα.

Ο πρόεδρος τον είχε διορίσει αρχηγό της αστυνομίας το 2019 και ήταν το κλειδί για την πάταξη των διαβόητων συμμοριών του Ελ Σαλβαδόρ.

Υπό τον κ. Μπουκέλε, το σοκαριστικό ποσοστό ανθρωποκτονιών της χώρας μειώθηκε, αλλά οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η ασφάλεια είχε κόστος, με ορισμένους υπόπτους να κρατούνται αυθαίρετα και να μην έχουν πρόσβαση σε δίκαιες δίκες.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή