Βρέθηκε ο τάφος του Μέρλιν; - Τι αποκαλύπτουν τα νέα ευρήματατα

Πρόκειται για μύθο ή μήπως εν τέλει για κάτι πραγματικό;
GUARD Archaeology Ltd
2'

Ο μύθος του Μέρλιν, σύμβουλου του Βασιλιά Αρθούρου μπορεί ίσως να μη λογίζεται πλέον σα μύθος αλλά σαν κάτι πραγματικό και υπαρκτό καθώς μια ομάδα αρχαιολόγων έφεραν στην επιφάνεια μια σειρά από ενδιαφέροντα ευρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη (03/09) αρχαιολόγοι στη Σκωτία αποκάλυψαν στοιχεία για το θάνατο του θρυλικού μάγου στο Drumelzier μεταξύ του 6ου και του 7ου αιώνα και τα ευρήματα μπορούν να αλλάξουν τα πάντα.

Ο Μέρλιν λέγεται ότι υπήρξε πιστός σύμβουλος του βασιλιά Αρθούρου εν μέσω του πρώιμου Μεσαίωνα, προτού φυλακιστεί, σκοτωθεί και θαφτεί κατά μήκος του ποταμού Tweed, σύμφωνα με το Vita Merlini Sylvestris (η ζωή του Μέρλιν του δάσους), ένα μεσαιωνικό χειρόγραφο της ζωής του που βρίσκεται σήμερα στη Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Μια νέα γεωλογική έρευνα στην περιοχή, κοντά στην τοποθεσία του κάστρου Tinnis, εντόπισε έναν λάκκο που έμοιαζε με τάφο. Περαιτέρω ανασκαφές έδειξαν σημάδια διαμονής κατά την εικαζόμενη περίοδο της ζωής του Μέρλιν.

«Ο θρύλος του Drumelzier περιέχει προχριστιανικά έθιμα, αρχαία Cumbric ονόματα και σχετίζεται με τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες λόγω και των τωρινών αρχαιολογικών ευρημάτων, δείχνουν πως θα μπορούσαν να συνδέονται με τον θρύλο δήλωσε στο National ο επικεφαλής ερευνητής Ronan Toolis.

Σύμφωνα με τον Toolis, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου της GUARD Archaeology στη Γλασκώβη, μια τόσο εξέχουσα ταφική δομή στην περιοχή αυτή θα ήταν «αρκετά σπάνια» για την περίοδο στην οποία χρονολογείται. «Φαίνεται να είναι μια αξιοσημείωτη σύμπτωση ότι ο μοναδικός λόφος που σχετίζεται με αυτόν τον τοπικό θρύλο χρονολογείται ακριβώς στην ίδια εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία», σημείωσε.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που είχε διάρκεια δύο ετών, δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Archeology Reports Online.