Πακιστάν: Βόμβα πλήττει όχημα που φυλάει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας - 9 τραυματίες

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία προφανώς είχε στόχο την αστυνομία

Πακιστάν: Βόμβα πλήττει όχημα που φυλάει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας - 9 τραυματίες
Muhammad Sajjad μέσω AP
1'

Μια βόμβα στην άκρη του δρόμου έπληξε τη Δευτέρα ένα όχημα που μετέφερε αστυνομικούς που είχαν αναλάβει να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που πραγματοποιούσαν εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας σε ένα πρώην προπύργιο των πακιστανών Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, τραυματίζοντας έξι αστυνομικούς και τρεις πολίτες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Κανένας εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε από την επίθεση στο Νότιο Βαζιριστάν, μια περιοχή στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνκουα, δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Ταχρίρ Σαρφράζ.

Είπε ότι κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία προφανώς είχε στόχο την αστυνομία.

Οι εκστρατείες κατά της πολιομυελίτιδας στο Πακιστάν αμαυρώνονται τακτικά από τη βία. Μαχητές βάζουν στο στόχαστρο ομάδες εμβολιασμού και αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την προστασία τους, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι οι εκστρατείες αποτελούν συνωμοσία της Δύσης για τη στείρωση των παιδιών.

Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου το Πακιστάν ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού 30 εκατομμυρίων παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας. Από τον Ιανουάριο, το Πακιστάν ανέφερε 17 νέα κρούσματα, θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες δεκαετιών για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας στη χώρα.

Το Πακιστάν και το γειτονικό Αφγανιστάν είναι οι μόνες χώρες στις οποίες δεν έχει σταματήσει ποτέ η εξάπλωση της πολιομυελίτιδας.

Η δυνητικά θανατηφόρος, παραλυτική ασθένεια πλήττει κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών και συνήθως εξαπλώνεται μέσω μολυσμένου νερού.

Πηγή: AP News

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή