Μπρους Γουίλις: Σπάνια εμφάνιση για τον ηθοποιό μετά την αποκάλυψη ότι πάσχει από άνοια και αφασία

Ο Μπρους Γουίλις έχει αποσυρθεί από την υποκριτική μετά τη διάγνωση με αφασία και στη συνέχεια με μετωποκροταφική άνοια
2'

Ο Μπρους Γουίλις έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση πάνω από ένα χρόνο μετά τη διάγνωσή με άνοια και αφασία.

Ο διάσημος ηθοποιός απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια βόλτας με αυτοκίνητο στο Λος Άντζελες την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Ο 69χρονος καθόταν στη θέση του συνοδηγού του οχήματος, ενώ τον συνόδευαν σωματοφύλακες.

Ο σταρ των ταινιών Die Hard φορύσε ένα μαύρο καπέλο και ένα ριγέ μπλουζάκι σε μία έξοδο που έρχεται πάνω από 18 μήνες μετά την ανακοίνωση της οικογένειάς του για την υγεία του, όταν έκαναν γνωστό ότι ο βραβευμένος ηθοποιός διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD).

*Πηγή φωτογραφιών Page Six

Δεν υπάρχει θεραπεία για την μετωποκροταφική άνοια

«Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε», ανέφερε η δήλωση, η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Ένωσης για τον Μετωποκεφαλικό Εκφυλισμό.

«Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να πάρει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε», συνέχισε το μήνυμα.

«Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια.

«Καθώς η ασθένεια του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης θα επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», έγραφε η οικογένεια του αγαπημένου ηθοποιού.

Ο Μπρους Γουίλις μετά από τέσσερις δεκαετίες στην βιομηχανία του Χόλιγουντ αποσύρθηκε από την υποκριτιή μετά την αρχική διάγνωσή του με αφασία, μία γνωστική διαταραχή, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του ατόμου να επικοινωνεί.

Η διάγνωση αφασίας επιβεβαιώθηκε πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου 2022 από την κόρη του Ρούμερ.

«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες.

Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή ο Μπρους απομακρύνεται από την υποκριτική που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν», έγραψε η Ρούμερ Γουίλις στο Instagram.

Ο Μπρους έχει τρεις κόρες με την πρώην σύζυγό του Ντεμί Μουρ, την 36χρονη Ρούμερ, την 33χρονη Σκάουτ και την 30χρονη Ταλούλα, ενώ με τη δεύτερη σύζυγό του Έμμα Χέμινγκ Γουίλις έχει επίσης δύο κόρες, την 12χρονη Μέιμπελ Ρέι και την 10χρονη Έβελιν.