Πάπας Φραγκίσκος: Η αστυνομία απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας εναντίον του εμπνευσμένο από τον ISIS

Συνελήφθησαν επτά άτομα ύποπτοι για τον σχεδιασμό δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Πάπα Φραγίσκου στην Ινδονησία

Πάπας Φραγκίσκος: Η αστυνομία απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας εναντίον του εμπνευσμένο από τον ISIS
Anadolu/Getty Images
1'

Η αστυνομία στην Ινδονησία απέτρεψε ένα τρομοκρατικό σχέδιο «εμπνευσμένο από το Ισλαμικό Κράτος», για τη δολοφονία του Πάπα Φραγκίσκου με τόξα και βέλη κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν επτά ύποπτοι, μετά από πληροφορίες πολιτών.

Κατά τη διάρκεια έρευνας σε ένα από τα σπίτια του φερόμενου ως μαχητή εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τόξο, βέλη, ένα drone και φυλλάδια του ISIS. Μάλιστα κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι ύποπτοι, των οποίων έχουν γίνει γνωστά μόνο τα αρχικά τους, φέρεται να εξοργίστηκαν με την επίσκεψη του Πάπα στο τέμενος Istiqlal της Τζακάρτα, που είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ασία.

Υπήρξε επίσης οργή για το αίτημα της κυβέρνησης να μεταδοθεί τηλεοπτικά η επίσκεψη του Πάπα με το συνηθισμένο ισλαμικό κάλεσμα για προσευχή.

Εκπρόσωπος της ομάδας καταστολής τρομοκρατών της Ινδονησίας Detachment-88 είπε ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι συλληφθέντες γνωρίζονταν μεταξύ τους.

«Έχουμε έναν μηχανισμό παρακολούθησης. Είχαμε πληροφορίες από πολίτες» δήλωσε ο συνταγματάρχης Aswin Siregar.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται σε 12ήμερη περιοδεία στην Ασία και τις χώρες του Ειρηνικού, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι σχεδιασμένες επισκέψεις στην Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ανατολικό Τιμόρ και τη Σιγκαπούρη.

Έφτασε τη Δευτέρα στο Ανατολικό Τιμόρ, που θα κάνει μία τεράστια συγκέντρωση που αναμένεται να προσελκύσει πάνω από το μισό του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή περιπου 700.000 άτομα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή