Προκαλεί ο Πελικό για το αρρωστημένο σχέδιο των βιασμών της συζύγου του: «Καταστράφηκα με τη δίκη»

Η δίκη για την υπόθεση που έχει συνταράξει τη Γαλλία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με τις καταθέσεις του θύματος Ζιζέλ Πελικό, της κόρης τους Καρολίν Αντριάν καθώς και των συζύγων των γιων τους
5'

Άκρως προκλητικός εμφανίζεται ο Ντομινίκ Πελικό ο οποίος δικάζεται για τις αποτρόπαιες πράξεις βιασμού που διοργάνωνε σε βάρο της συζύγου του Ζιζέλ από αγνώστους επί μία δεκαετία δηλώνοντας σε ποινικό ψυχολόγο ότι η «ειδυλλιακή ζωή» του καταστράφηκε.

Η δίκη για την υπόθεση που έχει συνταράξει τη Γαλλία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με τις καταθέσεις του θύματος Ζιζέλ Πελικό, της κόρης τους Καρολίν Αντριάν καθώς και των συζύγων των γιων τους.

Ο 72χρονος κατηγορούμενος στη σημερινή ακρόαση δεν ήταν παρών, ισχυριζόμενος μέσω της δικηγόρου του ότι αντιμετωπίζει ιατρικά προβλήματα τις τελευταίες 48 ώρες, για τα οποία μάλιστα δεν είχε λάβει «επαρκή θεραπεία» και συγκεκριμένα εντερικούς πόνους και ουρολοίμωξη.

«Δεν θα είχε μάθει τίποτα και θα ήμαστε ευτυχισμένοι»

Το πρωί ωστόσο στο βήμα ανέβηκε μία ποινικός ψυχολόγος, ο οποίος κατέθεσε ότι ο Πελικό έχει «διχασμένη προσωπικότητα», δεν έχει ενσυναίσθηση και ότι κληρονόμησε την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του, ο οποίος φέρεται να ήταν βίαιος.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο Πελικό υποστηρίζει ότι η αρρωστημενη κακοποίηση της συζύγου του δεν θα συνεχιζόταν αν δεν είχε συλληφθεί.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Μαριάν Ντουτέ, ο συνταξιούχος θύτης διαμαρτυρόταν για τη σύλληψή του και έκανε παράπονα ότι η υπόθεση κατέστρεψε τη ζωή του και πως θα μπορούσε με την σύζυγό του να συνεχίσουν έναν ευτυχισμένο γάμο αν δεν είχαν αποκαλυφθεί οι «ατασθαλίες» του.

«Ισχυρίζεται πως όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν αν δεν είχε συλληφθεί. Αυτή η ποινική υπόθεση εναντίον του, του έχει καταστρέψει τη ζωή» δήλωσε η ψυχολόγος και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος της είπε πως «Η Ζιζέλ δεν θα είχε μάθει τίποτα και θα συνεχίζαμε να είμαστε ευτχισμένοι».

Για τους βιασμούς από αγνώστους, ο Πελικό είπε στην ψυχολόγο: «Όταν έβλεπα τη σύζυγό μου να ικανοποιεί άλλους άνδρες, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος».

Η ψυχολόγος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διάφορα σημαντικά γεγονότα στη ζωή του Πελικό και στην ανατροφή του, λέγοντας ότι σε μία μακροσκελή συνέντευξή του ο ίδιος της αποκάλυψε τον Φεβρουάριο του 2021 ότι όταν ήταν μόλις 9 ετών τον βίασε μία νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο.

Επίσης, είπε ότι ο πατέρας του Ντένις Πελικό φέρεται να ήταν ένας μοχθηρός γυναικάς ο οποίος έστελνε τον γιο του να δουλέψει από την ηλικία των 14 ετών και του έπαιρνε το 80% από τον μισθό του, ενώ μάλιστα κάποια στιγμή οι γονεις του φιλοξένησαν ένα νεαρό κορίτσι, το οποίο ο Ντένις φέρεται να κακοποιούσε.

Η ψυχολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πελικό κληρονόμησε την προσωπικότητα του πατέρα του, θυμωμένος, πεισματάρης και παρορμητικός.

«Ο Ντομινίκ Πελικό προέρχεται από μια προβληματική οικογένεια στην οποία τα μικρά παιδιά κακοποιούνταν. Ο Πελικό έχει μια προσωπικότητα με δύο όψεις – είναι πατριάρχης αλλά είναι επίσης ανεύθυνος και χειριστικός. Πίσω από κλειστές πόρτες δεν σέβεται τα όρια. Έχει μια διχασμένη προσωπικότητα ανάμεσα στο πρόσωπο που θέλει να είναι και στο πρόσωπο που είναι. Δεν δείχνει καμία ενσυναίσθηση, αλλά δεν είναι αναληθής στις εκδηλώσεις αγάπης προς τη σύζυγό του», είπε και ανέφερε ότι ο Πελικό παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ απαιτητικός σεξουαλικά και ότι αναζητούσε συστηματικά σεξ στο διαδίκτυο. «Έμπαινα στο διαδίκτυο κάθε μέρα, ήμουν συνεχώς σε ιστοσελίδες που πρόσφεραν ανταλλαγές συζύγων», είπε.

Είχαν χωρίσει και ξαναπαντρεύτηκαν

Η ψυχολόγος είπε επίσης πως η Ζιζέλ Πελικό αποκόπηκε από το δίκτυο υποστήριξής της στο Παρίσι, όταν το 2013 το ζευγάρι μετακόμισε στη νότια Γαλλία το 2013 μετά τη συνταξιοδότησή του Πελικό, όπου εντάθηκε η κακοποίηση της γυναίκας, μέχρι τη σύλληψη του 72χρονου το 2020.

Ο Πελικό ερωτεύτηκε τη Ζιζέλ, την οποία θεωρούσε «αγία» όταν ήταν 18 ετών και μόλις δύο χρόνια αργότερα το ζευγάρι παντρεύτηκε και έφτιαξαν το σπίτι τους στο Παρίσι. Και οι δύο θυμούνται οτι είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο, αν και εκείνη είχε σχέση με έναν συνάδελφό της περίπου 14 χρόνια μετά τον γάμο τους, ενώ και εκείνος είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Ο 72χρονος έγινε ηλεκτρολόγος και εργάστηκε για τον γαλλικό ενεργειακό γίγαντα EDF μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν αποφάσισε να ξεκινήσει νέα καριέρα ως επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων.

Το 2004 χώρισε τη σύζυγό του σε μία «στρατηγική κίνηση» όπως τη χαρακτήρισε, προκειμένου να την προστατεύσει, όπως ισχυρίστηκε από τα τεράστια χρέη που δημιούργησε σε μία αποτυχημένη προσπάθειά του να γίνει κτηματομεσίτης, με το ζευγάρι να δανείζεται χρήματα από πολλές πηγές.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα, το ζευγάρι το 2007 ξαναπαντρεύτηκε και κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με το σταθερό εισόδημα της Ζιζέλ από τη διευθυντική θέση που κατείχε σε εταιρεία του Παρισιού.

Ωστόσο η εικόνα του ειδυλλιακού γάμου καταρρίφθηκε όταν κατά τη σύλληψή του επειδή φωτογράφιζε κάτω από τις φούστες τριών γυναικών σε εμπορικό κέντρο οδήγησε στις τρομερές αποκαλύψεις για την κακοποίηση της συζύγου του επί μία δεκαετία από αγνώστους που καλούσε ο ίδιος και ενώ πρώτα την νάρκωνε.

Σοκαριστική η κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό

Η Ζιζέλ Πελικό την περασμένη εβδομάδα ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τους 51 άνδρες, που κατάφερε να ταυτοποιήσει η αστυνομία, που κατηγορούνται ότι την βίασαν.

Στην κατάθεσή της η οποία διήρκεσε τρεις ώρες, είπε: «Με υπέβαλαν στον βωμό της ανηθικότητας. Ήμουν μία νεκρή γυναίκα σε ένα κρεβάτι. Αυτό δεν είναι υπνοδωμάτιο, είναι χειρουργείο. Μου φέρονταν σαν σακούλα σκουπιδιών, σαν μία κούκλα, ένα κουρέλι. Αυτές δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, είναι αφόρητο».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μοναχοκόρη του ζευγαριού, η οποία είπε ότι κατέρρευσε ο κόσμος της όταν η μητέρα της την τηλεφώνησε και της αποκάλυψε τα εγκλήματα του πατέρα της.