Λετονία: Συντριβή ρωσικού drone με προορισμό την Ουκρανία – Κουβαλούσε εκρηκτικά

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπεσε στο έδαφος της Λετονίας, ήταν ιρανικής κατασκευής.

Λετονία: Συντριβή ρωσικού drone με προορισμό την Ουκρανία – Κουβαλούσε εκρηκτικά
2'

Ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στη Λετονία έφερε εκρηκτικά, που πιθανότατα προορίζονταν για την Ουκρανία, όταν εισήλθε στον εναέριο της χώρο, όπως ανέφεραν σήμερα (09/09) Λετονοί αξιωματούχοι.

Ρουμανία και Λετονία, δύο κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την Ουκρανία στα δυόμιση χρόνια πολέμου με την Ρωσία, ανακοίνωσαν εχθές ότι ερευνούν τα περιστατικά με τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που συνετρίβησαν αφότου παραβίασαν τον εναέριο τους χώρο.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπεσε στο έδαφος της Λετονίας, ήταν ιρανικής κατασκευής, τύπου Shahed, υπογράμμισε ο διοικητής των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Λεόνιντς Κάλνινς.

Τα εκρηκτικά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τα οποία προορίζονταν πιθανότατα για την Ουκρανία, απενεργοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό τους στην Λετονία, δήλωσε ο Κάλνινς στους δημοσιογράφους.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε σε περιοχή που βρίσκεται το χωριό Γκαγκαλάβα, περίπου 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, από όπου και εισήλθε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Λετονίας.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στρατηγός Μιρτσέα Γκεοάνα, κατήγγειλε τα περιστατικά ως «ανεύθυνα και δυνητικά επικίνδυνα», ενώ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη σκόπιμης επίθεσης εναντίον κρατών – μελών της Συμμαχίας.

Θραύσματα εντοπίσθηκαν σε χωριό της Ρουμανίας κοντά στον ποταμό Δούναβη που συνορεύει με την Ουκρανία, έπειτα από νυχτερινή επίθεση σε παραποτάμια λιμάνια της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το Υπουργείο υπογράμμισε ότι πραγματοποιεί έρευνες σε δεύτερη περιοχή όπου ενδέχεται να έχουν πέσει τμήματα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Από το περασμένο έτος, η Ρουμανία έχει εντοπίσει πολλές φορές θραύσματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπειτα από επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή