ΗΠΑ: Μία ολόκληρη πόλη «στο πόδι» για να βοηθήσει ζευγάρι μελλόνυμφων να παντρευτεί

Μία ολόκληρη πόλη στη Μασαχουσέτη  συσπειρώθηκε για να βοηθήσει τη νύφη και τον γαμπρό να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Ο χώρος που θα γινόταν η δεξίωσή τους παραδόθηκε στις φλόγες λίγες ώρες πριν από τον γάμο τους 
3'

Μια πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς έναν ιστορικό χώρο γάμου, το εστιατόριο, The Herb Lyceum στο Γκρότον της Μασαχουσέτης, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ένα ζευγάρι χωρίς μέρος για να πει το μεγάλο «ναι» όπως είχε προγραμματιστεί αργότερα εκείνη την ημέρα.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση του κόσμου και τις εκτεταμένες τοπικές προσπάθειες, ο γάμος τελέστηκε κανονικά. Η φωτιά κατέστρεψε το κτήριο, αφήνοντας την οροφή υπό μερική κατάρρευση. Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Herb Lyceum, ο χώρος και η τραπεζαρία είναι «ένα αριστοτεχνικά ανακαινισμένο αμαξάκι του 19ου αιώνα» με «τέσσερα στρέμματα αρωματικών κήπων με βότανα, θερμοκήπια και ανθισμένα δέντρα».

Ο Will Gilson που έχει στην κατοχή του τον χώρο από το 1989, λέει στο PEOPLE ότι όταν έφτασε εκεί το πρωινό της πυρκαγιάς, το σπιτάκι «είχε τυλιχθεί στις φλόγες και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα». Λέει ότι σκέφτηκε αμέσως τον γάμο που είχε προγραμματιστεί να γίνει εκεί αργότερα εκείνη την ημέρα.

«Στεκόμουν εκεί με όλη την ομάδα που χειρίζεται τον χώρο και παρακολουθούσαμε αυτή τη φωτιά να καίει και οι πρώτες μας σκέψεις ήταν, «Πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι ο γάμος δεν θα καταστραφεί εξαιτίας αυτού;» θυμάται ο Gilson. "Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε μια [νέα] τοποθεσία για το ζευγάρι.»

Ο Gilson τηλεφώνησε στο κοντινό Groton Inn το οποίο έσπευσε να «φιλοξενήσει [το ζευγάρι] και μάλιστα με πλήρες μενού που περιείχε ο,τι καλύτερο ήταν δυνατίν μέσα σε μια ώρα από αυτό το τηλεφώνημα», λέει στο PEOPLE, επαινώντας το πανδοχείο για την γενναιοδωρία να βοηθήσει άμεσα.

«Ήταν πραγματικά συγκινητικό να έχουν αυτό το επίπεδο προθυμίας και να πουν "Φυσικά". Εννοώ, ούτε καν σκέφτονταν τα οικονομικά τους, απλώς είπαν, «Θα τα βρούμε όλα αργότερα», σημειώνει. Βοήθησαν κι άλλες τοπικές επιχειρήσεις. Ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δείπνησε σε ένα κοντινό εστιατόριο εκείνη την Κυριακή, λέει στους PEOPLE ότι το εστιατόριο αφαίρεσε ακόμη και προσωρινά μερικά πιάτα από την κανονική του υπηρεσία για να βοηθήσει στην προμήθεια για το γάμο.

«Άλλοι δώρισαν χώρο, άλλοι λουλούδια, ήταν πολύ γλυκό» λέει κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας: «Όλη η πόλη συσπειρώθηκε την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσει ότι ο γάμος θα μπορούσε να γίνει όπως είχε προγραμματιστεί».

Το σχέδιο, λένε οι ιδιοκτήτες είναι να γκρεμιστεί και να αφαιρεθεί η κατεστραμμένη άμαξα το συντομότερο δυνατό και να χρησιμοποιηθούν οι δύο χλοοτάπητες του χώρου - που ήταν «άθικτοι» από τις φλόγες για μελλοντικούς γάμους. «Οι μεγαλύτεροι γάμοι γίνονται μέσα σε ένα θερμοκήπιο στο ακίνητο που δεν επηρεάστηκε», σημειώνει ο ιδιοκτήτης. Στο μεταξύ, έχει δημιουργηθεί μια καμπάνια GoFundMe για να βοηθήσει με το κόστος ανοικοδόμησης.

«Καθώς αντιμετωπίζουμε αυτήν την τραγωδία, ξέρουμε ότι θέλουμε και πρέπει να ξαναχτίσουμε, ώστε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε ξανά αυτόν τον εκπληκτικό χώρο με το κοινό», έγραψε η οικογένεια Gilson σε ένα μήνυμα στη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων, όπου ο αρχικός στόχος έχει οριστεί στα 500.000 δολάρια. «Ενώ τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα παλιά δοκάρια και το ξύλο που χρησιμοποιήθηκαν στην ανακαίνιση, το πνεύμα του κτηρίου παραμένει. Αυτό το βασικό στοιχείο της κοινότητας πρέπει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του»

Μια εβδομάδα μετά την πυρκαγιά, ο Gilson λέει στο PEOPLE ότι οι κρατικοί και οι δημοτικοί αξιωματούχοι έχουν πλέον ολοκληρώσει την έρευνά τους για τη φωτιά και δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την αιτία προέλευσης. Το βασικό είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και οτι ο γάμος έγινε κανονικά, καταλήγει.