Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα μαχαίρωσε και πυροβόλησε τα δυο παιδιά της - «Ο Θεός μου είπε να το κάνω»

Η Kίμπερλι Σίνγκλερ κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και πυροβόλησε μέχρι θανάτου τον 7χρονο γιο και την 9χρονη κόρη της στο διαμέρισμά τους στο Κολοράντο στις 19 Δεκεμβρίου
4'

Η 36χρονη Κίμπερλι Σίνγκλερ δίνει μάχη για την έκδοσή της από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου διέφυγε λίγες μέρες μετά την κατηγορία ότι μαχαίρωσε και πυροβόλησε θανάσιμα τον 7χρονο γιο και την 9χρονη κόρη της στο διαμέρισμά τους στο Κολοράντο στις 19 Δεκεμβρίου Η 11χρονη κόρη της επέζησε από πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι κατά τη διάρκεια της επίθεσης

Αφού η μεγαλύτερη κόρη μεταφέρθηκε σε ανάδοχη φροντίδα, φέρεται να είπε σε έναν επιστάτη ότι η μητέρα της σκότωσε τα δύο μικρότερα αδέρφια της στο διαμέρισμά τους στο Κολοράντο και της είχε δώσει εντολή να την καλύψει. Η 11χρονη, που αναγνωρίστηκε με τα αρχικά της M.W., είπε τελικά στις αρχές ότι η μητέρα της, είχε δώσει εντολή στα παιδιά της να πίνουν γάλα με σκόνη, λέγοντάς τους να κλείσουν τα μάτια τους καθώς τα οδηγούσε σε ένα υπνοδωμάτιο, ένας απολογισμός γεγονότων που παρασχέθηκε στο δικαστήριο από έναν εισαγγελέα του Λονδίνου και αναφέρθηκε από το Associated Press.

«Η κατηγορούμενη της είπε ότι ο Θεός της έλεγε να το κάνει και ότι ο πατέρας των παιδιών θα τα έπαιρνε», είπε ο εισαγγελέας Τζόελ Σμιθ, σύμφωνα με το AP, στην τριήμερη ακρόαση για την έκδοση την περασμένη εβδομάδα.

Η 36χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού σε σχέση με τον θάνατο του 7χρονου γιου και της 9χρονης κόρης της, καθώς και την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας της 11χρονης κόρης της., σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς – διέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Λονδίνου στις 30 Δεκεμβρίου.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η Σίνγκλερ κατηγορήθηκε επιπλέον για πολλές κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών, καθώς και για επίθεση σε πρώτο βαθμό. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 19ης Δεκεμβρίου, ένας γείτονας που τηλεφώνησε στην άμεση δράση ανέφερε διάρρηξη στο διαμέρισμα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Μονάδας Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς, «διαπιστώθηκε ότι η αρχική αναφορά για διάρρηξη ήταν αβάσιμη», σύμφωνα με την αστυνομία. Στην ακρόαση του Δικαστηρίου του Westminster την περασμένη εβδομάδα, ο Σμιθ είπε, σύμφωνα με το AP, ότι η αστυνομία βρήκε τον 7χρονο Έιντεν Ουέντζ και την 9χρονη Eλιάνα μαζί στο κρεβάτι, πυροβολημένους και μαχαιρωμένους θανάσιμα.

Η 11χρονη - η οποία μαχαιρώθηκε πολλές φορές καθώς παρακαλούσε τη μητέρα της να τη σώσει, σύμφωνα με τον Σμιθ- τραυματίστηκε επίσης σοβαρά αν κααι στην αρχή η αστυνομία κατέγραψε τη Σίνγκλερ η οποία είχε επιφανειακά τραύματα από μαχαίρι, ως θύμα στην υποτιθέμενη διάρρηξη , σύμφωνα με το ΑΡ

Ο Σμιθ είπε στο δικαστήριο του Λονδίνου ότι η μητέρα προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στον πρώην σύζυγό της, Κέβιν Ουάντζ, με τον οποίο βρισκόταν τότε σε διαμάχη για την επιμέλεια, λέγοντας σύμφωνα με το AP ότι τον υποψιαζόταν ότι «τους σκότωσε ή ότι οργάνωσε τη δολοφονία τους. Είπε ότι μια «σκοτεινή φιγούρα» είχε μπει στο διαμέρισμά της και ότι είχε λιποθυμήσει». Ένας δικαστής είχε δώσει στον Ουέντζ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του και ο Σμιθ είπε ότι αγνόησε την εντολή να τα παραδώσει από τις 16 Δεκεμβρίου.

Η 11χρονη είπε αρχικά στους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο σπίτι τους από το αίθριο, επιτιθέμενος στην οικογένεια, σύμφωνα με το AP. Αργότερα είπε σε έναν επιστάτη ότι η μητέρα της της είχε πει να πει ψέματα στους αξιωματικούς.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Σίνγκλερ, Έντουαρντ Φιτζέραλντ - ο οποίος εκπροσώπησε προηγουμένως τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στην παρατεταμένη διαδικασία έκδοσής του - υποστήριξε στο δικαστήριο σύμφωνα με το AP ότι δεν είχε βλάψει τα παιδιά της και πίστευε ότι η αστυνομία εξανάγκασε την κατάθεση από την κόρη της.

Ο δικηγόρος της ειπε ότι δεν θα έπρεπε να εκδοθεί στο Κολοράντο γιατί εκεί θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή χωρίς αναστολή, κάτι που παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Φιτζέραλντ υποστήριξε περαιτέρω ότι ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις ήταν απίθανο να μετατρέψει την ποινή της, λέγοντας ότι αν το έκαμνε αυτό θα ισοδυναμούσε με «πολιτική αυτοκτονία», σύμφωνα με το AP.