Υπόθεση Πελικό: Το «τέρας της Αβινιόν» είχε πέσει θύμα βιασμού στα 9 του - Το περιβάλλον κακοποίησης

Γαλλία: To «τέρας της Αβινιόν», Ντομινίκ Πελικό επιρρίπτει ευθύνες στη γυναίκα του...που την νάρκωνε για να τη βιάζουν δεκάδες άντρες επειδή δεν ήθελε να ικανοποιεί τυφλά τις ορέξεις του. Η ζωή του όπως λέει καταστράφηκε από την πολύκροτη δίκη, ενώ και ο ίδιος είχε κακοποιηθεί ως παιδί

O Nτομινίκ Πελικό σε παλαιότερη φωτογραφία
O Nτομινίκ Πελικό σε παλαιότερη φωτογραφία
ΑΡ
7'

Ο Ντομινίκ Πελικό που δικάζεται στη Γαλλία επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του, Zιζέλ Πελικό και καλούσε άγνωστους άνδρες να τη βιάζουν επί μία δεκαετία είπε σε ψυχολόγο ότι η σύζυγός του έφταιγε για τις πράξεις του, επειδή δεν τολμούσε να κάνει νέα πράγματα μαζί του. Ωστόσο, η ψυχολόγος Aναμπέλ Μοντάν είπε στο δικαστήριο της Αβινιόν ότι πήρε συνέντευξη από τον συνταξιούχο ηλεκτρολόγο τον Δεκέμβριο του 2020 - ενάμιση μήνα μετά τη σύλληψή του, όπου παραδέχτηκε ότι διεξήγαγε την εκστρατεία κακοποίησης της συζύγου του Ζιζέλ

«Ο Πελικό είπε: "Η γυναίκα μου και εγώ είχαμε μια συζήτηση για το swinging, αλλά δεν συμφώνησε, οπότε τη νάρκωσα», είπε η ψυχολόγος. Η ίδια υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος αγαπούσε τη γυναίκα του, αλλά πρόσθεσε: «Βλέπει τη σύντροφό του ως αντικείμενο για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές και ναρκισσιστικές του ανάγκες. Η γυναίκα του είναι τότε ένα μερικό αντικείμενο και όχι πια αντικείμενο ολοκληρωτικής αγάπης ».

«Διχασμένη προσωπικότητα, χωρίς ενσυναίσθηση»

Μία άλλη ψυχολόγος των φυλακών την ίδια ώρα είπε χθες το πρωί στο δικαστήριο ότι ο Πελικό είχε «διχασμένη προσωπικότητα», δεν είχε ενσυναίσθηση και κληρονόμησε την ιδιοσυγκρασία του πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι ήταν βίαιος κακοποιητής.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο Πελικό υποστηρίζει ότι η αποτρόπαια κακοποίηση της συζύγου του θα συνεχιζόταν αν δεν είχε συλληφθεί - και παραπονέθηκε ότι η ζωή του είχε καταστραφεί από τις ποινικές κατηγορίες που του ασκήθηκαν. Οι ανησυχητικές αποκαλύψεις στο μυαλό του Πέλικο αποκαλύφθηκαν προτού οι δύο γιοι του, Νταβίντ και Φλοριάν, ​​προσέλθουν στο βήμα για να καταθέσουν εναντίον του πατέρα τους.

Η ψυχολόγος Mαριάν Ντουτό είπε στο δικαστήριο πώς ο πελάτης της παραπονέθηκε για τη σύλληψή του, λέγοντας ότι η υπόθεση εναντίον του είχε καταστρέψει τη ζωή του και ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα μπορούσαν να είχαν συνεχίσει σε έναν ευτυχισμένο γάμο αν δεν είχαν ανακαλυφθεί τα παραπτώματα του. «Ο Πελικό παραπονιέται ότι αυτή η ποινική υπόθεση εναντίον του κατέστρεψε τη ζωή του.Η Ζιζέλ δεν θα ήξερε τίποτα, θα συνεχίζαμε να είμαστε χαρούμενοι». Ισχυρίζεται ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν συνεχιστεί όπως πριν αν είχε συλληφθεί.

Έπεσε θύμα βιασμού στα 9 του χρόνια

Στη συνέχεια, η ψυχολόγος είπε στο δικαστήριο πολλά σημαντικά γεγονότα στην ανατροφή του Πελικό, εξηγώντας ότι αποκάλυψε σε μια μακροσκελή συνέντευξη μαζί της τον Φεβρουάριο του 2021 ότι βιάστηκε από μια νοσοκόμα νοσοκομείου όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας του Πελικό, Ντενίς λέγεται ότι ήταν ένας μοχθηρός ξυλοκόπος που έστειλε τον γιο του στη δουλειά από την ηλικία των 14 ετών και έπαιρνε το 80% του μισθού του. Οι γονείς του είχαν υιοθετήσει επίσης ένα νεαρό κορίτσι, το οποίο λέγεται ότι κακοποίησε ο Ντένις. Η ψυχολόγος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πελικό είχε κληρονομήσει μια προσωπικότητα όπως αυτή του πατέρα του – θυμωμένος, πεισματάρης και παρορμητικός.

pelicot-gisele.jpg

H Zιζέλ Πελικό

Είπε: «Ο Ντομινίκ Πελικό προέρχεται από μια προβληματική οικογένεια στην οποία κακοποιούνταν μικρά παιδιά. Έχει μια διπλή προσωπικότητα. είναι πατριάρχης αλλά είναι και ανεύθυνος και χειριστικός. Πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν σέβεται τα όρια. Έχει μια διχασμένη προσωπικότητα ανάμεσα στο άτομο που θέλει να είναι και στο άτομο που είναι. Δεν δείχνει καμία ενσυναίσθηση - αλλά δεν είναι αυθεντικός [στις εκφράσεις αγάπης για τη γυναίκα του]», κατέληξε.

Η ψυχολόγος εξήγησε επίσης πώς ο Πελικό παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ απαιτητικός σεξουαλικά και αναζητούσε συστηματικά σεξ στο διαδίκτυο. Της είπε: «Έμπαινα στο Διαδίκτυο κάθε μέρα, ήμουν συνεχώς σε ιστότοπους που πρόσφεραν ανταλλαγή συζύγων». Η ψυχολόγος είπε πώς η Ζιζέλ Πελικό αποκόπηκε από το δίκτυο υποστήριξής της στο Παρίσι αφού το ζευγάρι μετακόμισε στη νότια Γαλλία το 2013 για τη συνταξιοδότησή του, οπότε ο σύζυγός της ενέτεινε την αποτρόπαια εκστρατεία κακοποίησης μέχρι την τελική σύλληψή του το 2020.

Τη θεωρούσε «αγία» όταν παντρεύτηκαν στα 18 τους

Ο Πελικό ερωτεύτηκε τη Ζιζέλ την οποία θεωρούσε «αγία», όταν ήταν 18 χρονών και το ζευγάρι παντρεύτηκε μόλις δύο χρόνια αργότερα, δημιουργώντας ένα σπίτι στην περιοχή του Παρισιού. Και οι δύο θυμούνται ότι είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο, αν και εκείνη είχε σχέση με έναν συνάδελφό της περίπου 14 χρόνια μετά τον γάμο, ενώ εκείνος συμμετείχε και σε εξωσυζυγικές περιπέτειες.

Ο Πελικό εκπαιδεύτηκε ως ηλεκτρολόγος και εργάστηκε για τον γαλλικό ενεργειακό κολοσσό EDF, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποφάσισε να επανεκπαιδευτεί και να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως επιχειρηματίας στον τομέα των ακινήτων. Χώρισε τη σύζυγό του το 2004 σε αυτό που περιέγραψε ως «στρατηγική κίνηση» για να την προστατεύσει από τα τεράστια χρέη που δημιούργησε σε μια αποτυχημένη επιχειρηματική προσπάθεια για να γίνει κτηματομεσίτης, με το ζευγάρι να αναγκάζεται να δανειστεί μετρητά από διάφορες πηγές.

pelicot.5.jpg

H κόρη του ζεύγους

Παρά τα οικονομικά τους ζητήματα, το ζευγάρι ξαναπαντρεύτηκε το 2007 με τεράστιες φανφάρες, με το σταθερό εισόδημα της Ζιζέλ από τη θέση της ως μάνατζερ σε εταιρεία με έδρα το Παρίσι να σημαίνει ότι τελικά κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα.

Αλλά η εικόνα ενός ειδυλλιακού γάμου που περιέγραψε ο Πελικό γκρεμίστηκε από τον αδερφό του μαζί με τους γιους του Νταβίντ και Φλοριάν, οι οποίοι περιέγραψαν τον μπαμπά τους ως έναν θυμωμένο ψεύτη που δεν άντεχε να τον αντικρούουν και θύμωνε υπερβολικά όταν ήρθε αντιμέτωπος με τις αποτυχίες του. Η υπόθεση, που εκδικάστηκε στην πόλη της Αβινιόν στην Προβηγκία της Γαλλίας, έχει σοκάρει όποιον έχει ακούσει πώς ο πρώην ηλεκτρολόγος μηχανικός κακοποίησε τη σύζυγό του για μια δεκαετία.

Το δράμα της οικογένειας

Η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό, την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε τους 51 άντρες - συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της - που κατηγορήθηκαν για τον βιασμό της. Σε μια τρίωρη κατάθεση την περασμένη εβδομάδα, η γιαγιά των επτά παιδιών περιέγραψε τη στιγμή που έμαθε από αστυνομικούς πώς τα ναρκωτικά την άφηναν αναίσθητη και μετά τη βίαζαν άγνωστοι καθώς ξάπλωνε ακίνητη στο συζυγικό κρεβάτι, ενώ ο σύζυγός της παρακολουθούσε, καταγράφοντας την κακοποίηση με κάμερα για προσωπική του ευχαρίστηση.

Η μοναχοκόρη του ζευγαριού Καρολίν είπε στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα πώς διαλύθηκε ο κόσμος της όταν η μητέρα της της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει για τα εγκλήματά του. Η αγωνία της επιδεινώθηκε όταν οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν ότι ο πατέρας της είχε επίσης τραβήξει φωτογραφίες της ίδιας σε ένα κρεβάτι με τα εσώρουχα της μητέρας της.

Η 45χρονη γυναίκα περιέγραψε τον πατέρα της ως «ένα από τα χειρότερα σεξουαλικά αρπακτικά των τελευταίων 20 ετών».Μια αστυνομική έρευνα στον υπολογιστή του ανακάλυψε 20.000 αυτοσχέδιες ταινίες και φωτογραφίες ανδρών που γνώρισε στο διαδίκτυο να βιάζουν τη γυναίκα του που χρονολογούνται από το 2011.

Οι ντετέκτιβ εντόπισαν 50 από τους περίπου 84 άνδρες που είχε γνωρίσει ο Πελικό σε έναν πλέον ανενεργό ιστότοπο και τους προσκαλούσε στο σπίτι του για να διαπράξουν την κακοποίηση. Οι άνδρες, όλοι από την περιοχή της Προβηγκίας της νότιας Γαλλίας, είναι ηλικίας μεταξύ 26 και 73 ετών και περιλαμβάνουν έναν πυροσβέστη, μια νοσοκόμα, έναν δημόσιο υπάλληλο, έναν υδραυλικό, έναν στρατιώτη και έναν δημοσιογράφο.

Περίπου 16 από τους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, έχουν παραδεχτεί το αδίκημα. Αλλά 35 υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι, με έναν άνδρα να λέει στην αστυνομία ότι πίστευε ότι η Ζιζέλ Πελικό είχε συναινέσει καθώς ο σύζυγός της ήταν παρών. Ο Ντομινίκ Πελικό αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη, ενώ οι άλλοι άνδρες αντιμετωπίζουν μικρότερες ποινές εάν κριθούν ένοχοι. Η δίκη θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή