H νέα Κέιτ Μίντλετον μετά τη χημειοθεραπεία: «Όταν το Nόρφολκ συναντά το Χόλιγουντ και το Instagram»

Η Κέιτ Μίντλετον έστειλε μήνυμα ελπίδας, μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της
3'

Το νέο προσωπικό βίντεο της Kέιτ Μίντλετον μετά την περιπέτεια της χημειοθεραπείας της, σηματοδοτεί μία εντυπωσιακά διαφορετική προσέγγιση για μια ενημέρωση υγείας από την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, σημειώνει το ΒΒC

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα είναι πολύ συναισθηματικό και γεμάτο φθινοπωρινά χρώματα που φανερώνουν έναν σχεδόν μελαγχολικό τόνο, καθώς η μελλοντική βασίλισσα περπατά στην εξοχή με την οικογένειά της. Θα μπορούσε να εκδώσει ένα παραδοσιακό δελτίο τύπου ή μια δήλωση στην κάμερα, αλλά αντ' αυτού υπάρχει μια απαλή εστίαση μία κινηματογραφική πινελιά στο νέο πολυαναμενόμενο μήνυμά της.

Αντί για υποσημειώσεις και επεξηγήσεις για την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της, υπάρχουν στυλιζαρισμένα γυρίσματα και μια οικεία αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο. Πρόκειται για μία σαφώς καλά σχεδιασμένη προσέγγιση για την απελευθέρωση πληροφοριών, με τα γυρίσματα του Will Warr να γίνονται στο Nόρφολκ τον περασμένο μήνα, και οι αλλαγές ρούχων να υποδηλώνουν περισσότερα από ένα γυρίσματα.

Απέχει έναν κόσμο μακριά από τις παλιές σχολές των γαλαζοαίματων που δημοσίευαν ανακοινώσεις, κολλούσαν στις πιο απλές λεπτομέρειες και έμεναν «στεγνές σαν την έρημο» γράφει το BBC. Αυτή η πολύ πιο πλούσια αφήγηση ακολουθεί την τάση των διασημοτήτων και των δημοσίων προσώπων να μεταφέρουν τα μηνύματά τους κατευθείαν στο κοινό, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των social media και όχι τις συμβατικές ειδήσεις ή μια συνέντευξη.

Επιτρέπει μεγάλο έλεγχο του μηνύματος - με υποβλητική μουσική και κομψή επεξεργασία που οδηγεί το αφήγημα όπως η ίδια θέλει, αντί για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν σχετικά με την υγεία ή τη θεραπεία της. Ο θεατής βλέπει την Κέιτ με ένα μακρύ φόρεμα σε στυλ της δεκαετίας του 1970, να περνά χρόνο με την οικογένειά της στο δάσος και στην παραλία, παίζοντας ένα παιχνίδι με τους γονείς της.

Όλα αυτά δείχνουν μια οικογένεια που χαλαρώνει μετά από πραγματικά δύσκολες στιγμές, σε ένα αγροτικό περιβάλλον που έχει σκοπό να στείλει ένα μήνυμα για τις καταπραϋντικές δυνάμεις της φύσης. Στην κορυφή των εικόνων είναι η αφήγηση της πριγκίπισσας, με κινηματογραφική φωνή, που αιχμαλωτίζει την αίσθηση της προσεκτικής αισιοδοξίας της, καθώς καλωσορίζει το τέλος της χημειοθεραπείας της ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει την ευθραυστότητα της ζωής. Είναι εκεί όπου το Nόρφολκ συναντά το Χόλιγουντ και το Instagram.

Υπάρχει σχεδόν ο απόηχος μιας ταινίας όπως το «Όσα φέρνει ο χρόνος» (About Time) στο βίντεο, με τη μελαγχολική μουσική, τα θλιβερά θέματα και μια αφήγηση που επιβεβαιώνει το πώς η ζωή μιας οικογένειας μπορεί να αλλάξει για πάντα από απροσδόκητα γεγονότα Οι συγκρίσεις γίνονται με αναφορές σε ταινίες και φλασμπακ παρά με δελτία ειδήσεων.

Υπάρχει επίσης ξεκάθαρη επίγνωση του τρόπου με τον οποίο αυτή η μικρού μήκους ταινία μπορεί να γίνει αντιληπτή από τις πολλές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο στη ζωή τους. Είναι μια ευαισθησία που φαίνεται διαρκώς. Σχεδόν κάνει προσευχή στο τέλος, με την επίκληση: «Σε όλους όσοι συνεχίζουν το δικό τους ταξίδι με τον καρκίνο- Παραμένω μαζί σας, δίπλα-δίπλα, χέρι-χέρι. Από το σκοτάδι μπορεί να βγει φως, ας λάμψει αυτό το φως».

Πηγή: ΒΒC