Σκάνδαλο με γερουσιαστή της Καλιφόρνια: Παρενόχλησε σεξουαλικά μέχρι τραυματισμού υπάλληλό της

Η γερουσιαστής της πολιτείας της Καλιφόρνια Marie Alvarado-Gil κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πρώην υπάλληλό της, γεγονός που οδήγησε σε τραυματισμό και διακρίσεις, ισχυρίζεται στην αγωγή που κατέθεσε ο ίδιος

Σκάνδαλο με γερουσιαστή της Καλιφόρνια: Παρενόχλησε σεξουαλικά μέχρι τραυματισμού υπάλληλό της

H γερουσιαστής της Καλιφόρνια

ΑΡ
3'

Μία γερουσιαστής από την πολιτεία της Καλιφόρνια κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ενός υπαλλήλου, πιέζοντάς τον να κάνει σεξουαλικές πράξεις - ακόμη και μέχρι τραυματισμού - και ότι τον απέλυσε όταν αντιστάθηκε. Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού της Marie Alvarado-Gil, Chad Condit, κατηγόρησε τόσο τη γερουσιαστή όσο και τη Γερουσία της Πολιτείας της Καλιφόρνια για διακρίσεις κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας σε μήνυση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Σακραμέντο που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στην καταγγελία των 39 σελίδων - που έχει στην κατοχή του το Sky News - ο κ. Condit ισχυρίζεται ότι η κ. Alvarado-Gil τον πίεζε και καθ 'όλη τη διάρκεια της απασχόλησής του του ζητούσε σεξουαλικές χάρες. Στην τελευταία περίπτωση, όπου ισχυρίζεται ότι τον πίεσε να συνευρεθούν ερωτικά στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, ο Condit υπέστη τρεις δισκοκήλες στην πλάτη του και κατέρρευσε το ισχίο του, για το οποίο είπε ότι χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση. Μιλώντας στο POLITICO, ο Ognian Gavrilov, που εκπροσωπεί τη γερουσιαστή είπε ότι οι κατηγορίες είναι "χωρίς καμία επιβεβαίωση στοιχείων".

Αρνήθηκε μάλιστα οποιαδήποτε αδικοπραγία και χαρακτήρισε τη μήνυση «παράξενη». «Αυτή είναι μια περίεργη δίκη και θα την παλέψουμε και θα την κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κ. Condit συνάντησε την κ. Alvarado-Gil το 2022, αφού απέτυχε να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές για τη Βουλή της Καλιφόρνια. Εκλέχθηκε γερουσιαστής της πολιτείας εκείνο το έτος και τον έκανε επικεφαλής του επιτελείου της.

Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι η γερουσιαστής άρχισε να του αναφέρει λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής και ισχυρίστηκε ότι η κ. Alvarado-Gil του είπε ότι πίστευε ότι θα έμοιαζε περισσότερο με τον πατέρα του, τον Gary Condit, έναν πρώην εκπρόσωπο των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια που είχε παραδεχτεί στην αστυνομία ότι είχε σχέσεις με πολλές νεότερες γυναίκες.

Μία από αυτές, η ασκούμενη Chandra Levy, εξαφανίστηκε το 2001. Το σώμα της που είχε αποσυντεθεί βρέθηκε ένα χρόνο αργότερα, αν και ο Condit απαλλάχθηκε από οποιαδήποτε εμπλοκή. Στην καταγγελία του, ο Chad Condit ισχυρίστηκε ότι η κ. Alvarado-Gil τον έβαζε επίσης να εκτελεί προσωπικές δουλειές όπως η οδήγηση των παιδιών της και η φροντίδα του σκύλου της μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Αναφέρει: «Αυτός ο αυξανόμενος έλεγχος και η άσκηση της εξουσίας από [την κα Alvarado-Gil] οδήγησε περαιτέρω τον [κ. Condit] σε μια άνιση και υποτελή θέση». Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι «μετά από μήνες δημιουργίας μιας σχέσης κυρίαρχης-υποταγμένου» - συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης της συζύγου του στην εκστρατεία της τον Μάρτιο του 2023 - η γερουσιαστής άρχισε να τον παρενοχλεί σεξουαλικά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην κομητεία Inyo.

«[Ο κ. Condit] ήταν μουδιασμένος και ενήργησε χωρίς να το σκεφτεί και έφυγε από εκεί με [την κυρία Alvarado-Gil] να εδραιώνει την ικανότητά της να τον εξουσιάζει», αναφέρει η αγωγή. «[Ο κ. Κοντίτ] για σύντομο χρονικό διάστημα έκανε όπως του ζητήθηκε μέχρι να ικανοποιηθεί από την υποβολή του σε αυτήν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή