Το «Τρίγωνο της Αλάσκας»: Η μυστηριώδης περιοχή όπου έχουν εξαφανιστεί πάνω από 20.000 άνθρωποι

Το μυστήριο που δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος

Το «Τρίγωνο της Αλάσκας»: Η μυστηριώδης περιοχή όπου έχουν εξαφανιστεί πάνω από 20.000 άνθρωποι
3'

Μπορεί το «Τρίγωνο των Βερμούδων» να είναι διάσημο για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις που συμβαίνουν, ωστόσο το «Τρίγωνο της Αλάσκας» είναι εξίσου θρυλικό και επικίνδυνο.

Παρόλο που υποτίθεται ότι ήταν ο τόπος 20.000 εξαφανίσεων, το «Τρίγωνο της Αλάσκας» δεν είναι το ίδιο διάσημο όσο θα έπρεπε.

Ορίζεται ως μια περιοχή άγριας φύσης μεταξύ του Utqiagvik, του Anchorage και του Juneau, στην οποία προφανώς δεν πρέπει να κατευθυνθείτε.

Σύμφωνα με το History Channel, η απόκοσμη περιοχή είναι ο τόπος περισσότερων ανεξιχνίαστων υποθέσεων αγνοουμένων από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, καθώς 20.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί εντός του τριγώνου από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Αυτό που κάνει αυτόν τον αριθμό ακόμη πιο περίεργο είναι πόσο μικρός είναι ο πληθυσμός στην περιοχή που έχει ονομαστεί «Το Τρίγωνο των Βερμούδων της Αλάσκας».

1725966161098-435381352-Clipboard_09-10-2024_01.jpg

Ο Αμερικανός κρυπτοζωολόγος και ερευνητής πεδίου Ken Gerhard πραγματοποίησε εκτενείς μελέτες στην περιοχή και δεν μπορεί παρά να αισθάνεται άβολα για τις «παράξενες εξαφανίσεις» που έχουν συμβεί εκεί χωρίς εξήγηση.

Μιλώντας στο History Channel, εξήγησε: «Αυτό που διαπίστωσα όταν έκανα την έρευνά μου στο Τρίγωνο της Αλάσκας, ήταν ότι μια σειρά από αυτές τις υποθέσεις αγνοουμένων δεν μπορούσαν να επιλυθούν νόμιμα. Αυτή δεν ήταν απλώς μια περίπτωση που κάποιος τον τσακίζει μια αρκούδα ή έπεσε σε μια χαραμάδα, εννοώ, αυτοί ήταν συχνά άνθρωποι που έκαναν την καθημερινότητά τους. Δεν ήταν έξω για κάποια μεγάλη περιπέτεια και όμως τελικά, εξαφανίστηκαν χωρίς καλό λόγο».

Το Τρίγωνο της Αλάσκας επισημάνθηκε για πρώτη φορά ως παράξενο σημείο το 1972, όταν ένα μικρό αεροπλάνο εξαφανίστηκε ξαφνικά ενώ ταξίδευε από το Άνκορατζ στο Τζούνο.

Τρία άτομα - ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής των ΗΠΑ Τόμας Χέιλ Μπογκς ο πρεσβύτερος, ο βουλευτής της Αλάσκας Νικ Μπέγκιτς, ο βοηθός του Ράσελ Μπράουν - επέβαιναν στο σκάφος μαζί με τον πιλότο όταν εξαφανίστηκε ξαφνικά.

Παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες από τις ομάδες αναζήτησης - οι οποίες διήρκεσαν περισσότερες από 3.600 ώρες και εκτείνονταν σε ακτίνα 325.000 τετραγωνικών μιλίων - για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ταξιδιώτες, η τετράδα - και το αεροπλάνο - δεν βρέθηκαν ποτέ.

Αυτό το περιστατικό προκάλεσε προφανώς πολλές θεωρίες συνωμοσίας, δεδομένου του γεγονότος ότι εμπλέκονται δύο αξιόλογες πολιτικές προσωπικότητες, αλλά η εξαφάνισή τους παραμένει τελικά μυστήριο - και το ίδιο και με τους άλλους 19.996 ανθρώπους που έχουν αντιμετωπίσει με τόλμη το Τρίγωνο της Αλάσκας.

Ωστόσο, σαν η τεράστια περιοχή να είναι γεμάτη με «ξεμπλοκαρισμένες οροσειρές» και «ανέγγιχτη ερημιά», ενώ το κλίμα είναι «τρομερά ψυχρό», σύμφωνα με το IFLScience, φαίνεται ότι η επιβίωση εκεί έξω δεν φαίνεται πιθανή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή