Γαλλία: Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Πελικό - Απών για δεύτερη μέρα από την δίκη

Για δεύτερη μέρα ο Ντομινίκ Πελικό ήταν απών από το δικαστήριο με τον δικαστή να ανακοινώνει ότι ο 71χρονος λαμβάνει ιατρική περίθαλψη και αναβάλεται η κατάθεσή του στην δίκη
1'

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Ντομινίκ Πελικό, λόγω έντονου κοιλιακού πόνου. Ο άνδρας ο οποίος έχει σοκάρει την Γαλλία καθώς νάρκωνε τη γυναίκα του και έβαζε δεκάδες άνδρες να την βιάζουν σήμερα αναμενόταν να καταθέσει στη δίκη.

Ωστόσο, για δεύτερη μέρα ήταν απών από το δικαστήριο με τον δικαστή να ανακοινώνει ότι ο 71χρονος λαμβάνει ιατρική περίθαλψη και αναβάλεται η κατάθεσή του στην δίκη.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η δικηγόρος του ανακοίνωσε ότι ο εντολέας της ήταν άρρωστος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και ο δικαστής χορήγησε απαλλαγή για να λάβει θεραπεία.

Η δικηγόρος είχε διευκρινίσει ακόμη ότι ο Πελικό είχε εκφράσει την επιθυμία του να είναι παρών σήμερα Τρίτη «επειδή είναι μία ημαντκή ημέρα» καθώς θα κατέθετε πρώη φορά ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

Αν η κατάσταση της υγείας του δεν βελτιωθεί πάντως σύμφωνα με τη Daily Mail η δίκη μπορεί να ανασταλεί για μία ή και περισσότερες ημέρες.

«Θα υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του» είπε ο δικαστής.

Η δίκη παρά την απουσία του βασικού κατηγορούμενου διεξήχθη κανονικά, με την κόρη του να ξεσπά σε κλάματα όταν άκουσε σοκαριστικές περιγραφές αστυνομικού για την κακοποίηση της μητέρας της.

Μάλιστα η γυναίκα οδηγήθηκε έξω από την δικαστική αίθουσα καθώς ο αστυνομικός ερευνητής περιέγραψε με λεπτομέρεια πώς ο πατέρας της στρατολόγησε πάνω από 50 άνδρες για να βιάσουν τη μητέρα της ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη, από το 2011 έως και το 2020.