«Σοβαρή κλιμάκωση» η παράδοση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία

To Ιράν έχει παραδώσει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, γεγονός που κάνει τις δυτικές χώρες να ανησυχούν.

«Σοβαρή κλιμάκωση» η παράδοση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία
1'

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι χαρακτήρισε την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στην Ρωσία «σημαντική κλιμάκωση»

«Πρόκειται για μια ανησυχητική ενέργεια που βλέπουμε από το Ιράν. Είναι σίγουρα μια σημαντική κλιμάκωση και συντονιζόμαστε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Λάμι δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει «επιχειρησιακά ζητήματα» όταν ρωτήθηκε αν η Βρετανία θα δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για να πλήξει στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν επίσης σήμερα νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μετά την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία από την Ισλαμική Δημοκρατία, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ρωσία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους στον πόλεμό της στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και ότι μοιράζεται επίσης τεχνολογία με το Ιράν, μεταξύ άλλων για πυρηνικά ζητήματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή