Φρίκη στη Γαλλία: 18χρονη στραγγάλισε 23χρονο - Έκρυβε το πτώμα μέσα σε σακούλες στο σπίτι της

Σοκαρισμένη η γαλλική κοινωνία με το αποτρόπαιο έγκλημα

Φρίκη στη Γαλλία: 18χρονη στραγγάλισε 23χρονο - Έκρυβε το πτώμα μέσα σε σακούλες στο σπίτι της
4'

Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για το αποτρόπαιο έγκλημα στην Γαλλία, όπου 18χρονη σταγγάλισε 23χρονο άνδρα, ενώ για μέρες κρατούσε το πτώμα σε σακούλες στο σπίτι της.

Ειδικότερα, η 20χρονη, σήμερα, Camille Anguenot μαχαίρωσε και στραγγάλισε το 2021 τον Théo Decouchant που θεωρούσε υποχείριό της και σήμερα ξεκίνησε η δίκη της στο δικαστήριο της Οτ-Σον στην ανατολική Γαλλία.

Η κατηγορούμενη, η οποία ήταν μόλις 18 ετών κατά τη στιγμή των γεγονότων, παραδέχθηκε με ψυχρότητα, σύμφωνα με τους ανακριτές, ότι σκότωσε αυτόν τον νεαρό άνδρα, 23 ετών τότε, ο οποίος περιγραφόταν ως «ντροπαλός», «προσεκτικός» και «εσωστρεφής», «όχι πολύ άνετος με τις γυναίκες», τον οποίο θεωρούσε υποχείριό της.

Η Αnguenot αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών για «ανθρωποκτονία από πρόθεση, κλοπή και απάτη».

Η ετυμηγορία αναμένεται την Παρασκευή 13/09. Οι δύο νεαροί είχαν γνωριστεί σε νυχτερινό μαγαζί στα μέσα Νοεμβρίου του 2021. Στις 29 Νοεμβρίου, η νεαρή γυναίκα προσκάλεσε τον Théo Decouchant στο σπίτι της.

Το πτώμα του βρέθηκε σε σακούλες στο σπίτι της

Ανησυχώντας καθώς δεν είχε νέα του, η μητέρα του νεαρού δήλωσε την εξαφάνισή του και η αδελφή του μίλησε στην Camille Anguenot.

Εκείνη είπε ότι είχε φύγει την επόμενη ημέρα «για να πάει στη δουλειά». Κοινοποίησε την καταζητούμενη αγγελία του νεαρού στο Facebook.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, οι ερευνητές βρήκαν το πτώμα του στο διαμέρισμα της νεαρής γυναίκας.

Το πτώμα ήταν κρυμμένο σε ένα ντουλάπι στο σαλόνι, τυλιγμένο σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη.

Η κατηγορούμενη παραδέχτηκε αμέσως ότι σκότωσε τον Theo. Εξήγησε ότι την είχε χαϊδέψει κατά τη διάρκεια της νύχτας και ότι τον γρονθοκόπησε, όταν αυτός επέμεινε.

«Ταραγμένη», σύμφωνα με την εκδοχή της, άρπαξε τότε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε στην κοιλιά, προτού πάει στην κρεβατοκάμαρά της, ώστε να πάρει μια ζώνη για να τον στραγγαλίσει μέχρι θανάτου.

Στη συνέχεια, η Camille Anguenot χρησιμοποίησε την τραπεζική κάρτα του θύματός της για αρκετές ημέρες και το αυτοκίνητό του, για να πάει σε έναν χορό και να συναντήσει έναν φίλο στο Μπορντό, παρόλο που δεν είχε άδεια οδήγησης.

Υπό αστυνομική κράτηση, παραδέχτηκε ότι θεωρούσε τον Théo Decouchant ως το «κορόιδό» της.

Ομολόγησε επίσης ότι συνήθιζε να χρησιμοποιεί αγόρια για να παίρνει χρήματα ή για να μετακινείται.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Christophe Bernard, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο του εκ προμελέτης φόνου.

«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για δολοφονία: ήταν αποφασισμένη να πάρει ένα αυτοκίνητο, το οποίο πολλοί της αρνήθηκαν, ώστε να πάει να συναντήσει έναν νέο φίλο, και ήταν πολύ καλά οργανωμένη για να κρύψει το γεγονός ότι είχε σκοτώσει τον Theo», σημείωσε.

«Η οικογένεια περιμένει την αλήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι θα τη μάθουμε, γιατί η Camille Anguenot, με τη διαστροφή της, λέει ψέματα σε όλους», τόνισε, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «La voix du Nord». Οι ανακριτές του τμήματος ποινικών ερευνών εξεπλάγησαν από «την ακραία αποστασιοποίηση που επέδειξε αυτή η νεαρή γυναίκα, ηλικίας μόλις 18 ετών, σε σχέση με τα γεγονότα, και ιδίως από την ικανότητά της να συνεχίσει να ζει μια φυσιολογική ζωή».

Για την υπόθεση συντάχθηκαν δύο αντίθετες ψυχιατρικές γνωματεύσεις: η μία προσδιόριζε μια «ιδιοσυγκρασιακή προσωπικότητα», αλλά καμία διαταραχή κρίσης κατά τη στιγμή του εγκλήματος, ενώ η άλλη περιέγραφε «χαρακτηριστικά ψυχοπαθούς» που μπορεί να οδήγησαν σε «διαταραχή της ικανότητας κρίσης».

«Μετά από τρία χρόνια στη φυλακή, έχει ωριμάσει», είπε η δικηγόρος τής Camille, Catherine Bresson. «Υπήρξε μια πραγματική εξέλιξη εκ μέρους της και μια συνειδητοποίηση, τόσο της συμπεριφοράς της την εποχή των γεγονότων όσο και της σοβαρότητάς τους», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή