Κυρώσεις στο Ιράν επειδή προμήθευσε τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους

Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία θα επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν.

Κυρώσεις στο Ιράν επειδή προμήθευσε τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους
1'

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας καταδίκασαν έντονα τις μεταφορές ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία και θα συνεργασθούν προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων στην αεροπoρική εταιρεία Iran Air ως αποτέλεσμα, όπως γνωστοποίησε το Βερολίνο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την παραλαβή ιρανικών πυραύλων από τη Ρωσία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν.

«Αυτή η πράξη αποτελεί μία κλιμάκωση εκ μέρους και των δύο, του Ιράν και της Ρωσίας και μία απευθείας απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», επισημάνθηκε στην κοινή ανακοίνωση των τριών χωρών.

Οι τρεις χώρες θα προχωρήσουν σύντομα σε πρωτοβουλίες για να ακυρώσουν τις διμερείς συμφωνίες με το Ιράν στον τομέα των αερομεταφορών, καλώντας την Τεχεράνη να διακόψει αμέσως κάθε είδους υποστήριξη προς την Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε αφού ο Άντονι Μπλίνκεν υπογράμμισε ότι η Ρωσία παρέλαβε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει πιθανώς στην Ουκρανία εντός των επόμενων εβδομάδων. Παράλληλα, προσέθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν επίσης νέες κυρώσεις, μεταξύ άλλων και στην αεροπορική εταιρεία Iran Air.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή