Η Αυστρία πετά το γάντι στην Γερμανία: Δεν θα δεχθούμε τους παράνομους μετανάστες που διώχνετε

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα ήλθε μετά από την σειρά βίαιων περιστατικών και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η Αυστρία πετά το γάντι στην Γερμανία: Δεν θα δεχθούμε τους παράνομους μετανάστες που διώχνετε
Φώτο Αρχείου: AP
2'

Η Αυστρία δεν θα δεχτεί παράνομους μετανάστες που απομακρύνονται στα γερμανικά σύνορα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ, μετά την ανακοίνωση του Βερολίνου για την πρόθεσή του να επαναφέρει τους ελέγχους σε όλα τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ο Αυστριακός υπουργός δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η Βιέννη δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση να παραλάβει μετανάστες στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Γερμανία, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε σχέδια για την απόρριψη μεταναστών στα σύνορα θα ήταν παράνομα βάσει των υφιστάμενων ρυθμίσεων.

«Η Αυστρία δεν θα δεχθεί ανθρώπους που απορρίπτονται από τη Γερμανία. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρέκκλισης. Αυτός είναι ο ισχύων νόμος», δήλωσε ο Κάρνερ στην εφημερίδα.

Ο αυστριακός υπουργός απαντούσε στην ανακοίνωση ενίσχυσης των συνόρων από το Βερολίνο,όπου η αριστερόστροφη κυβέρνησή συνεργασίας αποφάσισε να επαναφέρει τους ελέγχους με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ για έξι μήνες από τις 16 Σεπτεμβρίου - αναστέλλοντας ουσιαστικά τη ζώνη Σένγκεν.

Και η απαντησή του σίγουρα σχετίζεται με τα προβλήματα με την ισλαμιστική τρομοκρατία που αντιμετωπίζει και η Αυστρία με την σειρά της.

Η απόφαση της Γερμανίας ήλθε μετά από μια σειρά βίαιων περιστατικών αλλά και τρομοκρατικών επιθέσεων, με κοινό παρανομαστή το ακραίο ισλάμ αλλά και την κατάρρευση των ποσοστών του κυβερνητικού συνασπισμού στις εκλογές των κρατιδίων, όπου κυριάρχησε ως ζήτημα το μεταναστευτικό.

Όμως αυτή η κίνηση μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με τη συμφωνία των γειτονικών χωρών, που θα αποδέχονται τα άτομα που απορρίπτει η Γερμανία. Η δε Αυστρία ήταν η πρώτη από τις χώρες αυτές που απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή