Τη σταμάτησε για κλήση και η κουβέντα με τον τροχονόμο της άλλαξε για πάντα... τη ζωή
Ήταν πριν από δύο χρόνια όταν στην Αλαμπάμα η Άμπι Ρούτλεντζ πήγαινε με το αυτοκίνητό της στη δουλειά της και είδε πίσω της να αναβοσβήνουν τα φώτα πορείας ενός περιπολικού οχήματος.
Η Άμπι Ρούτλεντζ στάθμευσε προσωρινά στην άκρη του δρόμου, ενώ από την αγωνία και το άγχος της η καρδιά της άρχισε να χτυπά δυνατά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί πως από εκείνη τη στιγμή θα άλλαζε τόσο όλη η κοσμοθεωρία της όσο και -πρακτικά- η ζωή της.
Ο τροχονόμος της πολιτείας της Αλαμπάμα Τζέι Τι Μπράουν σημείωσε ότι η Άμπι Ρούτλεντζ έτρεχε με ταχύτητα άνω του επιτρεπόμενου ορίου. Η 20χρονη απάντησε ότι λυπάται, ενώ συμπλήρωσε πως δεν είχε τα χρήματα ώστε να πληρώσει το πρόστιμο για την υπέρβαση ταχύτητας, καθώς είχε «εγκλωβιστεί» σε μία θέση εργασίας χωρίς καμία προοπτική.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι περισσότεροι οδηγοί όταν βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση με την Άμπι έχουν μία παρόμοια ιστορία να αφηγηθούν. Ο ίδιος μάλιστα, έχει να θυμάται πολλές σαν της Άμπι. Ήταν λοιπόν, η στιγμή που τη ρώτησε: «Τι θα λέγατε να το συζητήσουμε;»
Η Άμπι Ρούτλεντζ δήλωσε στο CBS News ότι εκείνη η «συζήτηση» διήρκεσε περίπου 10 με 15 λεπτά, με την ίδια να βρίσκεται στη θέση του οδηγού και να αφηγείται τις επαγγελματικές επιλογές της. Το αποτέλεσμα εκείνης της συζήτησης όμως, ήταν η Άμπι να πειστεί ώστε να εγγραφεί στη σχολή νοσηλευτικής.
Έκτοτε πέρασαν δύο χρόνια και πλέον η Άμπι εργάζεται ως βοηθός στο τμήμα της Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλαμπάμα. Λατρεύει τη δουλειά της και ευγνωμονεί τον Μπράουν για την τροπή που πήρε η ζωή της.
Μάλιστα, η ίδια προσκάλεσε τον Μπράουν στην αποφοίτησή της, δείχνοντάς του παράλληλα την κλήση που της είχε κόψει. Ένα απόκομμα το οποίο εκείνη είχε φυλάξει. Το πρόστιμο ήταν μηδενικό, ενώ στο απόκομμα αναγραφόταν το χειρόγραφο σημείωμα του αστυνομικού. «Υποσχέσου μου ότι θα πας σε σχολή νοσηλευτικής, δεν θα ξανατρέξεις και δεν θα σου κόψω πρόστιμο».
Από την πλευρά του, ο αστυνομικός όταν ρωτήθηκε αν περίμενε ότι θα κατάφερνε να αλλάξει τόσο ριζικά τη ζωή της Άμπί εκείνος απάντησε: «Ποτέ». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιστορία μεταξύ τους επιβεβαιώνει το πόσο σημαντικό και ωφέλιμο μπορεί να αποδειχθεί «όταν προσφέρεις ένα αυτί για να ακούσεις τον καημό ενός άλλου, ακόμη κι αν σου είναι εντελώς άγνωστος».
*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork