Απαράδεκτη βεβήλωση: Ελβετίδα μουσουλμάνα πολιτικός πυροβόλησε την εικόνα της Παναγίας

Η Sanija Ameti ανήρτησε τις αντίστοιχες φωτογραφίες στα social media και λίγο αργότερα τις διέγραψε
2'

Η Ελβετίδα πολιτικός Σάνια Αμέτι παραιτήθηκε από την ηγεσία του Κόμματος των Φιλελευθέρων Πρασίνων στη Ζυρίχη μετά από αναταραχή σχετικά με τις φωτογραφίες της να πυροβολεί εναντίον χριστιανικού μοτίβου.

Το απόγευμα της Κυριακής διέγραψε φωτογραφίες που είχαν ήδη δημοσιευτεί στα social media και ζήτησε συγγνώμη.

Η ίδια, κατάγεται από τη Βοσνία, γεννήθηκε σε οικογένεια μουσουλμάνων και βρέθηκε στην Ελβετία ως πρόσφυγας

Η νεολαία του δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος κατέθεσε μήνυση κατά της Αμέτι για παραβίαση της ελευθερίας της θρησκείας και της λατρείας, ανακοίνωσε το κόμμα το πρωί της Δευτέρας (9/9).

Ο Nicolas Rimoldi, ιδρυτής του Mass-Voll, ενός κινήματος που δημιουργήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα της πανδημίας, ανακοίνωσε επίσης ότι θα ασκήσει κατηγορίες.

Αφού η ελβετική εφημερίδα Blick δημοσίευσε τις φωτογραφίες που ανήρτησε η Αμέτι στο Instagram την Κυριακή, δεν άργησε να απαντήσει ο 32χρονος πολιτικός στην κριτική.

Είχε διαγράψει τις φωτογραφίες αφού αντιλήφθηκε το θρησκευτικό περιεχόμενο, έγραψε στο Χ και ζήτησε συγγνώμη.

Η Αμέτι είπε ότι έτυχε να έχει μαζί της έναν κατάλογο τέχνης και δεν είχε δώσει σημασία στο θρησκευτικό περιεχόμενο της εικόνας.

Λίγο αργότερα η Αμέτι παραιτήθηκε από την ηγεσία των Φιλελεύθερων Πρασίνων στη Ζυρίχη.

«Κατά την άποψη της ηγεσίας του κόμματος, η συνέχιση της συμμετοχής της Σάνια Αμέτι στους Πράσινους Φιλελεύθερους θα έβλαπτε τη φήμη των Πράσινων Φιλελευθέρων. Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές, το κόμμα ζητά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αποβολής», ανακοίνωσε το κόμμα.

Η Αμέτι είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που την έδειχναν με ένα αθλητικό πιστόλι κατά τη διάρκεια της προπόνησης σκοποβολής, καθώς και μια φωτογραφία της Παναγίας και του Ιησού γεμάτους πυροβολισμούς.

Σχετικές ειδήσεις