Ελβετία: Σάλος με 32χρονη πολιτικό πιστολέρο - Πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας και του Χριστού

Σε μια εικόνα φαίνονται τρύπες από σφαίρες στα φωτοστέφανα κεφάλια και τα πρόσωπα της Παναγίας και του Ιησού.
2'

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ελβετία και προκάλεσε χαμό με μια δημοτική σύμβουλο της Ζυρίχης, η οποία πυροβόλησε με πιστόλι μία εικόνα της Παναγίας με το Θείο βρέφος και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την 32χρονη Σανίγια Αμετί, του κόμματος των Πράσινων-Φιλελευθέρων, η οποία ανάρτησε τις φωτογραφίες στο Instagram το Σαββατοκύριακο, αλλά τις κατέβασε λίγο αργότερα, ζητώντας συγγνώμη και την προστασία της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εξήγησε στα social media πως έκανε εξάσκηση σε βολές από απόσταση περίπου 10 μέτρων και βρήκε την αφίσα «αρκετά μεγάλη» και κατάλληλη για στόχο.

Οι Πράσινοι-Φιλελεύθεροι κίνησαν διαδικασία διαγραφής της

«Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από την ανάρτησή μου. Τη διέγραψα αμέσως όταν συνειδητοποίησα το θρησκευτικό της περιεχόμενο. Δεν το σκέφτηκα. Λυπάμαι απίστευτα», έγραψε η Αμετί στο Χ.

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Πράσινων-Φιλελευθέρων, έχει κινήσει διαδικασία διαγραφής της από την εθνική οργάνωση. Η Farner Group, μια εταιρεία συμβούλων στην οποία εργαζόταν, ανέφερε ότι αποφάσισε τη Δευτέρα (9/9) να «τερματίσει τη σχέση εργασίας» με την 32χρονη.

Τρύπες από σφαίρες στα φωτοστέφανα κεφάλια και τα πρόσωπα της Παναγίας και του Ιησού

Την Τρίτη (10/9) έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και των ελβετικών ΜΜΕ οι εικόνες, ενώ η εφημερίδα Daily 20 Minutes δημοσίευσε μια φωτογραφία της Αμετί να στέκεται σε κάτι που μοιάζει με πέτρινη κρύπτη και να σημαδεύει με ένα μεγάλο πιστόλι. Σε μια άλλη εικόνα φαίνονται τρύπες από σφαίρες στα φωτοστέφανα κεφάλια και τα πρόσωπα της Παναγίας και του Ιησού.

Η αφίσα ήταν διαφήμιση του οίκου δημοπρασιών Koller, και έδειχνε λεπτομέρειες του έργου «Madonna με το παιδί και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ» του Ιταλού ζωγράφου του 14ου αιώνα Τομάσο ντελ Μάσα που πρόκειται να βγει προς πώληση στις 20 Σεπτεμβρίου.