Ιταλία: Προφυλακίστηκε γυναίκα που χτύπησε με το αμάξι της Αλγερινό που της έκλεψε την τσάντα

Διχασμένη η ιταλική κοινωνία για την προφυλακισή της, που ήλθε μετά την αποκάλυψη βίντεο που την δείχνει να τον χτυπά και να τον εγκαταλείπει.
Χ
2'

Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση της επιχειρηματία Cinzia Dal Pino, 65 ετών που προφυλακίστηκε αφού σκότωσε με το αυτοκινητό της έναν 47χρονο Αλγερινό που της έκλεψε την τσάντα.

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, να καταδιώκει και να χτυπάει με το αυτοκίνητό της τον άνδρα σκοτώνοντάς τον, λίγη ώρα αφότου αυτός την είχε ληστέψει. Στην συνέχεια δε να παίρνει την τσάντα της και να φεύγει.

Ο άντρας που ονομαζόνταν Σαϊντ Μαλκούν, ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ Αλγερινός – αν και υπάρχουν και πληροφορίες που τον θέλουν να έχει καταγωγή από το Μαρόκο.

Η Cinzia Dal Pino, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας την απείλησε λέγοντας ότι είχε μαχαίρι, ωστόσο, κατά τον έλεγχο, δεν βρέθηκε μαχαίρι στο σημείο. Η εισαγγελία την κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν τα κίνητρα και την ταυτότητα του θύματος.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την προφυλάκιση της, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας, Enrico Marzaduri, είχε ζητήσει εναλλακτικά μέτρα αντί της κράτησης. Παρά τις προσπαθειές του τελικά βάρυνε η γνώμη του εισαγγελέως.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις γύρω από το μεταναστευτικό, με την εισαγγελία να προχωρά σε λεπτομερή έρευνα για τα γεγονότα, ενώ η ίδια η γυναίκα παραμένει υπό κράτηση.

Άλλοι παίρνουν θέση κατά της γυναίκας, χαρακτηριζοντάς την ως «τρελή».

Ενώ άλλοι επιλέγουν να αναφερθούν στην αύξηση της εγκληματικότητας που προκαλεί η μετανάστευση.

Σχετικές ειδήσεις