Ζευγάρι συνταξιούχων Βρετανών θέλει να βάλει τέλος στην ζωή του ταυτόχρονα σε ειδική κάψουλα!

Θα πρέπει να μεταβούν στην Ελβετία, αφού αυτό που θέλουν είναι παράνομο στην χώρα τους!
Facebook
2'

Ένας πρώην μηχανικός της RAF και η συνταξιούχος νοσοκόμα σύζυγός του από το Σάφολκ της Αγγλίας, υπέγραψαν για να γίνουν το πρώτο ζευγάρι από την Βρετανία που θα χρησιμοποιήσει διπλό θάλαμο ευθανασίας. Το ζευγάρι έλαβε την απόφαση αφού η γυναίκα διαγνώστηκε πρόσφατα με αγγειακή άνοια σε πρώιμο στάδιο.

Ο Πίτερ και η Κριστίν Σκοτ, οι οποίοι είναι παντρεμένοι εδώ και 46 χρόνια, δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι πήραν την απόφαση να βάλουν τέλος στη ζωή τους ταυτόχρονα μέσα στην κάψουλα, ταξιδεύοντας στην Ελβετία.

Ο πρώην πιλότος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας αναλογίστηκε την κοινή τους ζωή και δήλωσε στη Daily Mail: «Είχαμε μια μακρά, ευτυχισμένη, υγιή, γεμάτη ζωή».

«Δεν θα ήθελα να συνεχίσω να ζω χωρίς αυτήν» λέει ο άνδρας που θα κάνει ευθανασία μαζί με τη σύζυγό του «Η ιδέα του να βλέπω την αργή υποβάθμιση των πνευματικών ικανοτήτων της παράλληλα με τη δική μου σωματική παρακμή είναι τρομακτική για μένα», πρόσθεσε.

«Προφανώς θα την φρόντιζα μέχρι το σημείο που δεν θα μπορούσα, αλλά έχει περιθάλψει αρκετούς ανθρώπους με άνοια κατά τη διάρκεια της καριέρας της για να είναι ανένδοτη ότι θέλει να παραμείνει στον έλεγχο του εαυτού της και της ζωής της».

Για τον Πίτερ, η ζωή χωρίς τη σύζυγό του είναι αδιανόητη. «Δεν θα ήθελα να συνεχίσω να ζω χωρίς αυτήν», δήλωσε.

Η κάψουλα, η οποία έχει ήδη κατασκευαστεί από την εταιρεία, δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί αφού ένας προγραμματισμένος υποβοηθούμενος θάνατος δεν προχώρησε τον Ιούλιο. Λειτουργεί συγκεκριμένα αντικαθιστώντας τον αέρα με 100% άζωτο, καθιστώντας το άτομο που βρίσκεται μέσα αναίσθητο και σταματώντας την αναπνοή του μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με τον Philip Nitschke, τον εφευρέτη της. Οι ηλικιωμένοι είναι μεταξύ των περίπου 120 αιτούντων που ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα για να τερματίσουν τη ζωή τους.

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι παράνομη στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ζευγάρι δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του για να προσθέσει βάρος στο επιχείρημα για τη νομιμοποίησή της.

Σχετικές ειδήσεις