Κύπρος: Καταγγελία απόπειρας βιασμού φροντίστριας από «ασυνόδευτο ανήλικο» σε Στέγη Ηλικιωμένων

Σε καθεστώς τρομοκρατίας αναφέρουν ότι ζουν ηλικιωμένοι στο συγκεκριμένο ίδρυμα από την στιγμή που μεταφέρθηκαν σε αυτό «ασυνόδευτα ανήλικα».

Κύπρος: Καταγγελία απόπειρας βιασμού φροντίστριας από «ασυνόδευτο ανήλικο» σε Στέγη Ηλικιωμένων
3'

Ανάστατη η κυπριακή κοινωνία από τις καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν σε Στέγη Ηλικιωμένων στη Λάρνακα στην οποία μεταφέρθηκαν ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων περίπτωση απόπειρας βιασμού.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει την «Σημερινή» της Κύπρου, σε σοβαρές καταγγελίες προέβησαν πρόσωπα που διαμένουν σε Στέγης Ηλικιωμένων στη Λάρνακα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας, καθώς συζούν μαζί με αλλοδαπούς οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν τρόφιμοι της Στέγης, ληστεύουν, απειλούν και ενοχλούν τόσο τους κάτοικους της περιοχής, όσο και τους ηλικιωμένους. Στο μεταξύ, έγινε και καταγγελία για απόπειρα βιασμού γυναίκας υπό την απειλή μαχαιριού.

«Προσπάθησε να τη βιάσει υπό την απειλή μαχαιριού»


Σύμφωνα με το δημοσιεύμα μιλώντας στην Κρατική τηλεόραση, πρόσωπο το οποίο διαμένει στη Στέγη Ηλικιωμένων Άγιος Γεώργιος στη Λάρνακα, κατήγγειλε σε ζωντανή σύνδεση πως αλλοδαπός, Συριακής καταγωγής, που διαμένει στη στέγη, έσπασε τζαμαρία και έβρισε χυδαία μια κοπέλα. Ταυτόχρονα ο ίδιος κατήγγειλε πως, τα βράδια δεν μπορούν να κοιμηθούν επειδή κάνουν φασαρία, βάζοντας δυνατή μουσική και χτυπούν τους τοίχους.

«Από την ημέρα που έφεραν τους Σύριους εδώ, καθημερινά δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε. Κλέβουν, κρατούν μαχαίρια πάνω τους και απειλούν τις κοπέλες. Συγκεκριμένα χθες, μια κοπέλα την έβαλε πίσω από το πλυντήριο και προσπάθησε να τη βιάσει υπό την απειλή μαχαιριού», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε παράλληλα, ότι έχουν σταλεί πολλές επιστολές αναφορικά με το θέμα και την κατάσταση που επικρατεί, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια ανταπόκριση. Γεγονός που δημιουργεί αρκετά ερωτήματα γύρω από τους λόγους που αποφασίστηκε να φιλοξενούνται οι αλλοδαποί σε Στέγη μαζί με Ηλικιωμένους.

Μετακινούν τους ασυνόδευτους ανήλικους μετά την καταγγελία

Σε ανακοίνωσή τους οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, αναφορικά με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων στην περιοχή Αγίου Γεωργίου της επαρχίας Λάρνακας, αναφέρουν ότι είχε ήδη προγραμματιστεί η μετακίνηση των ανηλίκων σε άλλους χώρους. Όπως προσθέτουν, η μετακίνηση ήδη υλοποιείται και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών.

«Στη γειτονιά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο»

Ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ανέφερε ότι «όταν τον Ιούνιο έγιναν τα επεισόδια στο «κατ ανάγκη κέντρο φιλοξενίας» ξενοδοχείο Henipa στην Ορόκλινη και οι ανήλικοι μετανάστες το πυρπόλησαν, έπρεπε να εγκαταλειφθεί ο χώρος και το αρμόδιο Τμήμα της Κυβέρνησης, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και το Υφυπουργείο αποφάσισε κάποιους από τους 70 ανήλικους που στεγάζονταν στο Henipa στην Ορόκλινη, περίπου 18, να τους πάρει στο γηροκομείο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, για μια προσωρινή περίοδο, όπως μας είχανε πει».

Εξήγησε ότι «από τον Ιούνιο που μεταφέρθηκαν εκεί οι ανήλικοι, προέκυψαν μια σειρά από προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν και τους κατοίκους αλλά και τους ένοικους της στέγης ηλικιωμένων. Δεν μπορεί να στεγάζονται στον ίδιο χώρο ηλικιωμένοι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας μαζί με ανήλικους. Ούτε για τους ανήλικους είναι σωστός χώρος, ούτε για τους ηλικιωμένους, πώς μπορούν να συνυπάρχουν; Είναι στους ίδιους χώρους, στην ίδια αυλή».

Πρόσθεσε ότι «οι ηλικιωμένοι έκαναν παράπονο ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν τη νύχτα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυξήθηκαν επίσης οι παραβατικές συμπεριφορές».

Κατήγγειλε επίσης ότι «οι ανήλικοι δεν έχουν κανένα πρόγραμμα ένταξης, μόρφωσης, απασχόλησης. Τίποτα δεν κάνουν. Είναι αυτά για τα οποία πρέπει να βρούμε λύσεις. Εκεί στη γειτονιά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή